ZETApress

hírportál

Túraautók a Dunán

Michelisz NorbertTúraautó-világbajnokság lesz a Dunán. Közvetíti a Duna a WTCC (túraautó-világbajnokság) teljes 2013-as versenysorozatát, így a most vasárnapi monzai fordulókat is ? tudatta az MTVA Kommunikáció. Mozgalmas hétvégéket kínál a közmédia az autó-motorsport szerelmeseinek.

A hétvégi Maláj Nagydíj előtt vált hivatalossá, hogy az m1 nemcsak a Formula?1 időmérő edzéseit és futamait, hanem a pénteki második szabadedzéseit is közvetíti a 2013-as idényben. A száguldó cirkusz mellett a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) harmadik legrangosabb versenysorozatát, a WTCC-t is közvetíti a Duna. A sorozatban rajthoz áll, az immáron gyári Hondával versenyző, tavalyi privát világbajnok, az MTVA F1-es szakkommentátora Michelisz Norbert is.

Norbi és a csapat számára is fontos pillanat ez, hiszen vadonatúj, gyári fejlesztésű autóval még sosem versenyeztünk ? mondta el kollégájáról Wéber Gábor. ? A Honda folyamatos évközi fejlesztései, az információ megosztás pénzben ki nem fejezhető előnyt jelentenek a szezon folyamán, így biztos vagyok benne, hogy az eddigieknél is nagyobb eséllyel állhat rajthoz idén. Az első néhány futam még az ismerkedés jegyében, de mindenképp pontokat szerezve telhet, az év közepétől azonban biztos vagyok abban, hogy a győzelemre is lesz esély. Ez egy hosszútávú gyári projekt első éve, ezért különösen örülök, hogy a Dunán minden versenyt élőben láthatnak az egyre nagyobb számú hazai WTCC rajongók ? értékelte az F1-es szakkommentátor Michelisz esélyeit. ? Ugyan Norbi autója is a napokban lett kész, de ha minden jól megy, talán én is autóba ülhetek néhány európai futam erejéig a Civic 2012-es változatával ? tette hozzá Wéber. A monzai versenyhétvége mindkét futamát 22:50 órakor tűzi műsorára a Duna. Knézy Jenő kommentátor mellett az F1-hez hasonlóan a szakkommentátor Kiss Pál Tamás, GP3-as autóversenyző lesz.

Szóljon hozzá!