ZETApress

hírportál

Vízipóló futóórával

CsászárKomjádi UszodaAz első magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokság (MEFOB) lesz március 23-24-én, szombat-vasárnap Budán, a Komjádi uszodában a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Semmelweis Egyetem és a Magyar Vízilabda Szövetség szervezésében ? tudtuk meg Török Olivértől.

A hazai pólóhistóriában is egyedülálló eseményen olyan változtatási ötleteket valósítanak meg, amelyekkel közérthetőbbé, látványosabbá, ez által nézhetőbbé és vonzóbbá tehető a vízilabda. A tegnapi sajtótájékoztatón Faragó Tamás főszervező, olimpiai bajnok elmondta, hogy a reformpólóban az eddiginél kisebb, 30-as helyett 25 méteres pályán zajlanak a mérkőzések, csapatonként nem hét, hanem hat játékossal. Kisebb a labda is, nem négyszer nyolc, hanem négyszer tízperces negyedek lesznek futóórával, vagyis folyamatos marad a játék, továbbá nincs a támadó csapatot sújtó kontra, s külön színfolt az új szabályok sorában az, hogy a hét méternél távolabbról lőtt gól duplán számít.

A hétvégi ob-n a mérkőzéseket olimpiai bajnokok vezetik majd, így például Faragó Tamás mellett Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya, továbbá Csapó Gábor, Kenéz György, Gergely István és Steinmetz Ádám is feltűnik bírói szerepben. Az ob-n kilenc együttes indul, a három csoportban zajló körmérkőzések szombat kora reggeltől estig tartanak, s vasárnap rendezik meg a helyosztókat. A sajtótájékoztatón Faragó mellett jelen volt Merkely Béla, Kiss Ádám, Benedek Tibor, Kiss Gergely és Tóth Miklós.

Az induló csapatok: Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), Szegedi Tudományegyetem (SZTE), Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE), Semmelweis Egyetem (SE), Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), Pécsi Tudományegyetem (PTE), Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). Az I-III. helyezettek érem díjazásban részesülnek. Az I. helyezett csapat, illetve egyéni versenyzők elnyerik a Magyarország Egyetemi?Főiskolai Bajnoka-címet.

Szóljon hozzá!