ZETApress

hírportál

Rögbiünnep Fehérváron

RögbiMárcius 15-e a Magyar Rögbi Szövetség születésnapja. Megalakulására 1990-ben ezen a napon került sor Érden. Tavaly hat korosztályban 20 csapat vett részt a Március 15-e Kupán és a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Nálunk nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé a rögbi, de világbajnoki döntőt rendeztek már százezer néző előtt is. Nemzeti ünnepünkön Székesfehérvárott rendezik a hagyományos Március 15-e Kupát. ? 1986-ban került sor az első tornára Érden, akkor még csak felnőtt csapatok részvételével, 1990 óta bekapcsolódtak az utánpótlás korúak is ? mondta Gyolcsos Ferenc, a Fehérvár Rugby Club vezetőedzője, egyben ügyvezető alelnöke.

Az Érdi Darazsak megszűnése óta mi vettük át a lebonyolítást. Nyugodtan mondhatom, hogy az ország egyik legerősebb nevelő egyesülete vagyunk, összesen 103 igazolt rögbis játszik nálunk. Ezen kívül a legkisebbekkel is igyekszünk megszerettetni a sportágat. Ezért három fehérvári általános iskolába, nevezetesen a Tóvárosiban, a Táncsicsban és az István királyban tartunk kihelyezett edzéseket az U8 és U12 közötti korosztályok számára. A foglalkozásokon mintegy ötven gyermek vesz részt ? tette hozzá az elnök.

1 hozzászólás

  1. A székesfehérvári Március 15-e Utánpótlás Rögbi Kupa a járhatatlan utak miatt elmaradt, ám az 1986 óta fennálló hagyomány ? mindig volt rögbi március 15-én ? nem szakadt meg. A Fehérvár Rugby Club lelkes kis rögbisei mérkőzést játszottak a KÖFÉM pályán. A 8-14 éves gyermekek a zord idő ellenére szabadságharcos elődeinkhez méltó hősiességgel álltak helyt a rögtönzött, rövidített játékidős mérkőzésen.Jutalmuk nem maradt el, forró tea, zsíros kenyér, sült krumpli várta őket a klubházban. Talán az FRC rendezőinek, játékosainak imájának köszönhetően a szél teljesen lefújta a pályáról a havat, de a lelátón megmaradt, így a rendezvény szánkó versennyel folytatódott késődélutánig. A Március 15. Kupa egyben a Magyar Rögbi születésnapja is: Érd, 1990. március 15-e.