ZETApress

hírportál

Tájékozódás lovon

Tájékozódási lovasversenyt rendeznek Gödön. Harmadik alkalommal került kiírásra a március 16-án Gödön és környékén megrendezésre kerülő tájékozódási lovasverseny. A huszárhagyományokat felelevenítő szabadidősport-program alkalmával a versenyzők térkép és iránytű használatával a megadott 9 pontot érintve, mintegy 20 kilométert lovagolnak időre.

A Gödi Lovasok Baráti Köre által szervezett ? a Gödi Körkép által támogatott ? látványos esemény rajt- és a célterülete az autóval Alsógödről megközelíthető Szálender Lovastanya; a verseny maga a Göd, Sződ, Vácrátót, Csomád, Fót által határolt változatos, erdős terepen zajlik ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől. Fotónk Bea István/Gödi Körkép felvétele.

A család minden tagjának meghirdetett szabadidős program keretében a tereplovaglás mellett kézműves foglalkozás, állatsimogatás, bográcsozás, szablyavívás, íjászkodás és ostorcsattogtatás is szerepel.Az esemény 10 órakor kezdődik, a rajtsorrend kialakítására 10:15-től, a tízpercenkénti indításokra 10:30-tól kerül sor. A verseny teljesítésére egyéni és csoportos kategóriában is lesz lehetőség; az 1:25 ezer méretarányú térképet a szervezők minden induló számára biztosítják. Az a versenyző győz, aki az azonosító pontok felkutatása után a legrövidebb időn belül ér célba.

Göd céljai között szerepel a lovassport és a lovas turizmus támogatása, illetve ? az érdeklődők bevonása mellett ? azok népszerűsítése a lakosság körében. A március 16-ai tájékozódási lovasverseny a gödi ? egyben a régiós ? lovas kultúra újabb színfoltja. Az esemény a huszárok parancsőrtiszti szolgálatának hagyományait hivatott feleleveníteni. A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervezők térítés ellenében ebédről is gondoskodnak, ezért annak igényét kérik Katona Sándor e-mail címén előre jelezni! Jelentkezési határidő: március 9-e, szombat.

Szóljon hozzá!