ZETApress

hírportál

OTP Bank Liga

Tavaszi rajt a közmédiában és a Sport TV-n. Holnap rajtol az OTP Bank Liga 2012/2013-as bajnokságának tavaszi szezonja, a bajnoki címért folytatott végső harc. Az NB1-es találkozókat az m1, a Duna, a Sport1, a Sport2, valamint a Kossuth Rádió közvetíti hétről-hétre ? tudatta az MTVA Sajtóiroda.

A tavaszi szezon első mérkőzését, a PMFC ? MTK találkozót a Sport1 tűzi műsorára (ez a Sport TV első HD-ben közvetített magyar bajnoki mérkőzése), amit a Dunán látható Eger ? Diósgyőr találkozó követ. A szombati napon összesen három mérkőzést követhetnek a tévénézők, amiből a Kecskemét ? Debrecen csatát az m1, az Újpest Paks elleni és a Kaposvár Győr elleni összecsapását pedig a Sport TV közvetít élőben. A vasárnapi Lombard Pápa ? Ferencváros összecsapás az m1-en, míg a Honvéd ? Videoton meccs a Sport2-n lesz látható. Vasárnap este, az utolsó bajnoki után a Sport2 jól ismert, de új díszletek közé költöző futballshow-ja, a Harmadik Félidő zárja a fordulót.

A tévénézők mellet a rádióhallgatók is figyelemmel kísérhetik a bajnoki találkozókat. A Kossuth Rádió a pénteki Pécs ? MTK találkozóról a Sportvilág című műsorban számol be, a szombati Kaposvár ? Győr mérkőzést, és a vasárnapi Lombard Pápa ? Fradi összecsapást pedig élőben közvetíti. Mint ismeretes a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Sport TV-t működtető Chello Central Europe közös pályázattal nyerte el az MLSZ által szervezett labdarúgó versenyprogramok négy bajnoki idényeiben játszott labdarúgó mérkőzések közvetítésének és sugárzásának jogait, így idén is kizárólag a közmédiában és a Sport TV-n láthatók magyar bajnoki találkozók.

A 18. forduló közvetítési menetrendje

Péntek, 17:00 Sport1, Kossuth Rádió: PMFC Matias ? MTK Budapest, televíziós kommentátor: Petur András, rádiós tudósító: Tóth Róbert. 19:00 Duna: Egri FC ? DVTK, kommentátor: Menczer Tamás. Szombat, 14:00 m1: KTE Phoenix Mecano ? DVSC Teva, kommentátor: Knézy Jenő. 16:00 Sport2: Újpest FC ? MVM Paks, kommentátor: Petur András. 16:00 A Szombathelyi Haladás ? Siófok nem kerül képernyőre. 18:30 Sport1, Kossuth Rádió: Kaposvári Rákóczi ? Győri ETO, televíziós kommentátor: Matuz Krisztián, rádiós kommentátor: Csorba András. Vasárnap, 16:30 m1, Kossuth Rádió (második félidő): Lombard Pápa Terminál FC ? Ferencvárosi TC, televíziós kommentátor: Knézy Jenő, rádiós kommentátor: Gulyás László. 18:30 Sport2: Budapest Honvéd ? Videoton FC, kommentátor: Matuz Krisztián.

2 hozzászólás

  1. A tavaszi szezonnyitó (18. forduló) eredményei az NB1-ben: PMFC Matias ? MTK Budapest 2:1 (2:1), Egri FC ? DVTK 0:1 (0:1), KTE Phoenix Mecano ? DVSC Teva 0:0, Újpest FC ? MVM Paks 0:6 (0:3), Szombathelyi Haladás ? Siófok 2:1 (0:1), Kaposvári Rákóczi ? Győri ETO 1:2 (0:0), Lombard Pápa Terminál FC ? Ferencvárosi TC 0:3 (0:2), Budapest Honvéd ? Videoton FC 0:4 (0:3).