ZETApress

hírportál

Korcsolyázóink elismerése

Jövő héten kezdődik Debrecenben a 2013. évi Rövid-pályás Gyors-korcsolya Vb. A kormány kiemelten fontosnak tartja nemzetközi sportesemények magyarországi megrendezését, ezért a jövő pénteken kezdődő világbajnokságot 29 millió forinttal támogatjuk ? jelentette be Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a beharangozó sajtótájékoztatón.

A sportpolitikus szavai szerint a világbajnokság színvonalát a megrendezést felvállaló város is garantálja, hiszen Debrecen vezetése példaértékű hozzáállásáról már többször is tanúbizonyságot tett. A három napos világversenyre 35 országból érkeznek majd sportolók a cívisvárosba ? tudtuk meg délelőtt az EMMI Akadémia utcai Tükörtermében. A rendezvényen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nevében elismerő okleveleket adott át Simicskó István államtitkár és Szekeres Pál tárca sportért felelős államtitkár-helyettes a malmői Gyors-korcsolya Európa-bajnokságon eredményesen szereplő versenyzőknek.

Bathó Ferenc, az EMMI gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára pohárköszöntőjében a sportolók kiváló munkájáról és a sportág olimpiai felkészítési terveiről szólt. A malmői Európa-bajnokságon a Knoch Viktor ? Liu Shaolin Sándor ? Béres Bence ? Burján Csaba összetételű magyar férfiváltó 3. lett a csapatverseny döntőjében. Női váltóban a Keszler Andrea ? Lajtos Szandra ? Kónya Zsófia ? Tóth Patrícia összeállítású csapat a 4. helyen ért célba. Heidum Bernadett bronzérmet szerzett a női szuper-döntőben, ezzel összetettben az ötödik pozícióban zárta a malmői Európa-bajnokságot.

Szóljon hozzá!