ZETApress

hírportál

Erő, játék, medve (bocs!)

A H-Moto Team csapata medvét igazolt. Február 2-án a H-Moto Team egy egész napos csapatépítő program keretében a Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatott, ahol a csapat hat versenyzője és Kelemen Krisztián csapatfőnök a tanúi voltak, amint az állatkert medvéi a borongós, esős időben nem látták meg saját árnyékukat, és nem bújtak vissza barlangjukba. Ez a népi hagyomány szerint azt jelenti, jön a jó idő.

Pont ebben bíztak, hiszen a motorosok számára a tél alapvetően ínséges időszakot jelent. Nincsenek versenyek, az utcán és a tesztpályákon sem lehet a hidegben és a lefagyott utakon motorozni, így marad a konditerem és a fizikai felkészülés az új idényre. A medvékkel egyből jó barátságot kötött a csapat, hiszen az, hogy nem bújtak vissza a barlangjukba, elvileg azt jelenti, hogy jön a jó idő, újra elő lehet venni a motorokat és nemsokára indul az új versenyszezon.

Persze Bitter Sándor, Győrfi Alen, Kis Viktória, Nagy Győző, Németh Balázs és Rizmayer Gábor ? a H-Moto Team csapatának tagjai ? a holtszezonban sem aludtak téli álmot, mindannyian gőzerővel készülnek a 2013-as versenyévad kihívásaira, és krónikus adrenalinhiánytól szenvedve várják az új idény kezdetét. Azt is biztosra veheti mindenki, hogy ahogy a medvék az állatkertben, úgy ők sem fognak megijedni saját árnyékuktól a versenypályán, és félelmet nem ismerve fognak küzdeni a minél jobb eredmények eléréséért.

Ezzel együtt kellett egy medve a csapatba! A H-Moto Team legújabb igazolása Defoe medvebocs, aki mostantól hivatalos kabalaállatként fog szorítani a versenyzőknek ? habár a versenyekre még nem biztos, hogy elengedik otthonról! ? hiszen a múlt szombaton örökbe fogadta őt a csapat. Erő és játék ? e két szó szerepel a medvék állatkerti névjegykártyáján. Erő és játék ? ez jellemzi a H-Moto Team versenycsapatát is. Ahol ők így hatan együtt, vagy akár külön-külön megjelennek, azt mindenki észre fogja venni, mert az egy jelenség lesz. Igazi erejüket csak akkor fogják megmutatni, amikor kedvenc játékszerüket megkapják, végre motorra pattanhatnak, és tövig húzhatják a gázkart a versenyeken. Ők ezt szeretik, mint medve a mézet.

Egy nagyon kellemes napot töltöttünk el együtt a csapattal, hangolódtunk lélekben az idei szezonra. A hangulat jó volt, mint mindig, amikor együtt vagyunk, sokat viccelődtünk most is, és jól éreztük magunkat. Igazi jó kis csapatépítő nap volt, segített, hogy még jobban összerázódjunk a szezon rajtja előtt ? fogalmazott Győrfi Alen, a magyar gyorsasági-motorsport egyedüli Európa-bajnoka, aki idén egy új BMW-vel vág neki a Superstock 1000-es világbajnokságnak.

Jól eláztunk a bőrruhánkban, de ha ez volt az ára, hogy jöjjön a jó idő, akkor legyen, ezt most bevállaltuk! ? vette át a szót Alen főszerelője, egyben a csapat ugyancsak teljes értékű versenyzője, Nagy Győző, aki idén Kis Viktóriával együtt a magyar Superstock 1000-es kategóriában fog indulni. ? Nemcsak állatkertben voltunk, de az egész napot együtt töltöttük a csapattal. Az együtt elköltött ebéd során komoly, szakmai dolgokról is szó esett, majd este jöhetett egy kis szórakozás a ?Big Bulin?, ahol a többi magyar pályamotoros csapattal is találkozhattunk. Az új csapattagokkal, Rizivel (Rizmayer Gábor), (Bitter) Sanyival és (Németh) Balázzsal most voltunk először együtt ilyen huzamosabb ideig, úgyhogy örülök, hogy kicsit még jobban megismerhettük egymást. Elindult a szezon, és Balázsnak két hét múlva már versenye van Phillip Islanden, a Supersport-világbajnokságon. Szorítunk neki nagyon ? tette hozzá Nagy Győző.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C2MqwJHlPBQ[/youtube]

Németh Balázs még ?új fiú? a csapatban, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy hamar beilleszkedett a H-Moto Team fiatalos, vidám társaságába! ? A pihenni vágyó emberek gyűrűjében már a várakozás pillanataiban átragadt ránk a Városliget vidám hangulata. A csapatépítés jegyében telt el az egész napunk. Második találkozónk volt ez a hivatalos, kimért hangulatú sajtótájékoztatónk után. Most a tréfa és viccelődés volt a főszereplő, jókedvünket a zuhogó eső sem tudta elrontani. Folyamatosan röpködtek a poénok, elsősorban az új csapattagok kárára, de úgy érzem, jól pattintottuk vissza a labdákat. Örültem, hogy együtt lehettünk, mert a versenyidőszak beköszönte után erre kevesebb lehetőség lesz, hiszen Alent kivéve különböző utakon járunk majd. Örökbe fogadott medvénk hamarosan beköszönő jó időt, száraz futamokat jósolt. Az én ausztráliai futamomon valószínű így is lesz, hiszen most 40 fokos hőségről szólnak a hírek. Csapatépítő napunk a szintén jó hangulatú Big Bulival zárult. Az esti medvetáncoltatás elmaradt, mert ekkorra a medve már visszabújt barlangjába ? elevenítette fel a nap történéseit Németh Balázs, aki hamarosan már utazik is ki Ausztráliába, a Supersport-világbajnokság utolsó szezon előtti tesztjének és első idei versenyének helyszínére.

A magyar csapat ?utcai harcosának, Bitter Sándornak még picivel többet kell várnia első idei versenyére, de a H-Motós hangulat már rá is átragadt. ? Most már itthon is van egy jó csapatom a H-Moto Team formájában, ilyen pedig az elmúlt években nemigen volt. Az állatkerti látogatás rossz időben, de annál jobb hangulatban telt. A csapat összes tagjával jól éreztem magam, Rizivel pedig szokás szerint rengeteget nevettünk, de ez már 12 éves kora óta így van. Volt is okunk bőven a viccelődésre, hiszen szakadó esőben, bőrruhában és sisakban ácsorogtunk a medvék körül, a Fővárosi Állatkert többi látogatója előtt. A medvére egy kicsit várni kellett ugyan, de miután kijött, szerencsére nem ment vissza a barlangjába, ami a tavasz és egyúttal a motoros edzések beköszöntét jelenti. Remélhetőleg ez valóban így lesz ? mondta Bitti, aki már most nagy elszántsággal várja a 2013-as szezon kezdetét.

Bitter Sándorhoz hasonlóan Rizmayer Gábor is már javában készül az idei évre, és reméli, hogy a medve által jósolt jó időnek köszönhetően hamarosan már a szabadban folytathatja az edzést. ? Tavaly év végén még volt lehetőségem krosszozni, azonban az utóbbi időben a rossz időre és a hidegre való tekintettel inkább teremedzések formájában készültem. Ahogyan azt a többiek is említették, az állatkerti látogatás kiváló csapatépítő program volt, hiszen lehetőségem volt jobban megismerni Győzőt és Wiccát (Kis Viktória). Nagyon jól éreztem magam ezen a valóban baráti hangulatú találkozón ? nyilatkozta Rizmayer Gábor.

A csapat egyedüli hölgy versenyzője, Kis Viktória korábban éveken át díjugratott versenyszerűen, és gyerekkora óta szereti az állatokat, így ő különösen élvezte a mostani csapatépítő programot. ? Örültem az állatkerti látogatásnak, mivel nem áll tőlem távol az állatok világa. Mielőtt bekerültem a motorsportba, 8 évig versenyszerűen díjugrattam. Jó ötletnek tartom, hogy a csapat medvét választott kabalaállatául, hiszen az indián horoszkóp is úgy jellemzi, mint nagy, erős, magabiztos jellemet, aki nem riad vissza a kihívásoktól ? épp mint a csapatunk. A látogatás után egy ebéden, majd vacsorán vettünk részt, ami kiváló alkalom volt, hogy közelebbről is megismerjük egymást, jobban összekovácsolódjunk. Bizton állítom, a 2013-as szezonban igen ütős csapat lesz a H-Moto Team ? mondta el Kis Viki.

Végül a csapat életében bekövetkező két fontos változásról is szót kell ejtenünk. A januári csapatbemutatón még hét versenyzőből állt az alakulat, ám azóta a H-Moto Team és Gyutai Adrián útjai különváltak, így az idei szezonnak végül hat versenyzővel vág neki a legnépesebb magyar motoros csapat. 2013-ban tehát Bitter Sándor, Győrfi Alen, Kis Viktória, Nagy Győző, Németh Balázs és Rizmayer Gábor fogja erősíteni a H-Moto Team gárdáját. Hozzájuk csatlakozik médiapartnerként szerkesztői csapatunk, amely innentől a H-Moto Team hivatalos sajtóanyagainak elkészítéséért felel ? adta hírül a P1race.com.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új idény új sisakban | ZETApress

Szóljon hozzá!