ZETApress

hírportál

Bukások napja

Németh Balázs kulcscsontját törte, Talma kórházban fekszik Ausztráliában, ahol kezdetét vette a 2013-as Supersport világbajnokság első versenyhétvégéje. A Complus SMS Racing magyar versenyzője türelmesen és lépcsőzetesen építette fel versenyzését a Phillip islandi pályán, hiszen etapról etapra gyorsult, és egyre inkább úgy tűnt, minden esélye meglesz a jó szereplésre ezen a hétvégén.

Aztán viszont egy óvatlan pillanatban beütött a krach, és minden addigi remény szertefoszlott ? Balázs bukott és kulcscsontját törte. Vasárnap este műtik, tehát ez a versenyhétvége számára sajnos már biztosan véget ért. Pedig milyen jól alakult addig minden! A H-Moto Team 24 éves versenyzője a hét elején a kétnapos kollektív tesztet még a 27. helyen zárta a rendkívül szoros és népes világbajnoki mezőnyben, ám a jelek szerint az ezt követő két szünnapon mérnökeivel sikerült megtalálnia a helyes futómű-beállításokat, mert pénteken növelni tudta a tempót.

Az első szabadedzés magyar idő szerinti éjfélkor a pénteki nappal együtt kezdődött, és a 45 perces, még tét nélküli gyakorlást Balázs a 21. helyen zárta, 1:35.916-os idővel, egy ezredmásodperccel elmaradva az olasz nagymenő, Raffaele de Rosa idejétől. További biztató jelnek tekinthettük, hogy az egyes szektorokban külön-külön ennél is gyorsabb volt Balázs, és ideális köridejével már ekkor a 14. lett volna. Aztán a már tétre menő első időmérő edzésen meg is futotta azt a bizonyos ideális kört, sőt, még tovább gyorsult, és 1:34.677-es idejével az 5. helyre jött fel az eredménylistán ? tudatta a P1race.com.

Utána viszont a jelek szerint sajnos már az őrangyalát is lehagyta, és egy óvatlan pillanatban bukott. Ráadásul olyan szerencsétlenül esett, hogy mint később kiderült, kulcscsontját törte, és számára ezzel véget is ért a szezonnyitó hétvége. Bukása előtti időeredménye így is a 13. helyre volt elég az első időmérő edzés végén (egy ezredmásodperccel maradt el a korábbi világbajnok Fabien Foret idejétől), ami tovább növelheti fájdalmát: bizony minden esélye meglett volna akár egy komolyabb bravúr elérésére is ezen a hétvégén. Tegnapi írásunkban is ezt tervezte. Kár érte!

A mai nap egyébként is a bukásokról szólt a Supersport világbajnokság mezőnye számára (ha nem volt 10 bukás a nap során, akkor egy sem!), amiért nagyrészt alighanem a pálya új aszfaltburkolata okolható, melynek minőségére már a hét eleji tesztek alkalmával is több versenyző panaszkodott. Magyar szempontból is az esések napja volt a pénteki, mivel Németh Balázs mellett sajnos Talmácsi Gábor is bukott, ő még az első szabadedzés elején. Ráadásul, ő is olyan szerencsétlenül ért földet, hogy még az eszméletét is elveszítette egy pillanatra, de a hírek szerint komolyabb baja szerencsére nem esett, noha egy éjszakára a biztonság kedvéért bent tartják a kórházban kivizsgálásra. H-Moto Team csapata Balázzsal együtt Talmácsi Gábornak is gyors felépülést kíván, a magyaroknak pedig ? beleértve Tóth Imrét is ? sokkal több szerencsét a folytatásra!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Németh Balázs lábadozik | ZETApress
  2. Talma újra motoron | ZETApress

Szóljon hozzá!