ZETApress

hírportál

Gyuri vízbe merült

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan Schirilla György, a nemzet 52 éves rozmárja idén is megmártózott az Orczy tó jeges vizében. Igaz, ezzel most picit elkésett, mert amíg tavaly január 14-én 14 órakor, addig a mai, február 8-i délutánon 15 órakor merült a 0,9 Celsius fokos habokba.

Vízbe szállás előtt bemelegített, melyben három iron man is segítette. A jeges vízben, a jégtáblák között sem volt egyedül, a Veszprém Megyei Búvárklub egyik búvára végig mellette volt, míg két társa a tó középén álló csónakban figyelt. Szerencsére nem kellett beavatkozniuk, Gyuri 8 perc és 52 másodperc után épségben kijött. ? Van néhány karcolás a jégtől a karomon, de nem veszélyes! ? mondta kérdésemre a parton. Persze a hideg vízben ez sosem szokott vérezni, s fájni is csak a forró fürdő után fog majd.

A jeges fürdőzést befejező sportembert Zentai Oszkár (Fidesz), Józsefváros önkormányzati képviselője, a Humán-szolgáltatási Bizottság elnöke köszöntötte elsőként. ? Szívesen úsztam volna vele ? viccelődött kérdésemre ?, de mire a tömegben a lépcsőig eljutottam, már jött is kifelé. Egyedül meg minek menjek? ? mosolygott a városatya. Gyuri is sietett a zuhany alá, s utána még meditálni akart. A nagyszámú közönséget a szokásos zsíros kenyér várta vöröshagymával és forró teával. A remek, de túl hangos zene alatt a hangulat is hamar felforrósodott.

Szóljon hozzá!