ZETApress

hírportál

Szávay döntőt játszhat

Szávay Ágnes az első magyar, aki bekerült a Budapest Grand Prix döntőbe, amelyet 1996. óta rendeznek és még nincs is vége. Tegnap az első játszmában csak egy gémet engedélyezett Alona Bondarenkónak, aki egy hellyel megelőzi a világranglistán. Fölényesen úgy nyert 6:1-re, hogy kétszer elvette Bondarenko adogatását. Az ukrán lány kevés ellenállást tudott tanúsítani.

A második szettben semmi sem változott. Szávay 4:0-ra vezetett, amikor Bondarenko a mérkőzés során másodszor hozni tudta az adogatását. Az ukrán 5:1-nél ismét megnyerte a szervajátékát, de ez csak időhúzást jelentett: Szávay behúzta a saját adogatását és végül 6:2-re nyert. Szávay egy óra alatt két játszmában győzött.

A másik női elődöntőben ? amely a női párosok elődöntőjének elhúzódása miatt csak fél 7-kor kezdődött ? a bázeli születésű Patty Schneider 6:2, 6:4 arányban imponáló játékkal verte a román Gallovits Edinát. Hasonlítsuk össze a két döntőbe jutott teniszcsillagot: Szávay 21 éves, 2004-től profi teniszező, míg Schnyder 31éves és 1994-től profi. Ági legjobb helyezése a világranglistán a 13. hely, jelenleg a 36. Patty legjobbja 7. hely 2005-ben, jelenleg a 21. Ági WTA címei: egyéniben és párosban 2-2, Pattynak 11 egyéni és 5 páros.

Szávay pénzdíjainak összege másfélmillió, Schnydernek nyolcmillió USA dollár. Az esélyeket latolgatva Patty mellett szól a nagyobb rutin, Ági mellett a valószínűleg teltházas hazai pálya a lelkes, de reméljük sportszerű közönséggel.

A győztes elődöntős mérkőzés utána a nagyon fáradt, de boldog 2007-es Év sportolója szívesen válaszolt kérdéseinkre. ? Ági! Sikerülni fog túlszárnyalni eddigi legjobb világranglista helyezésed? ? kérdezte Szarvas István.

Először örülnék, ha a Top 20 sikerülne, aztán majd meglátjuk.

Milyen a pálya és a közönség?

A pálya kifogástalan, nagyon fekszik nekem. A közönség nagyon kedves, érzem, hogy szeretnek. Minden jó labdámat megtapsolják. Sokszor még azt is, ha az ellenfél ront.

Hol lesz a következő versenyed?

A tengerentúli salakos pályán, amit szeretek. Szeretnék jól szerepelni.

Úgy látszik, a páratlan számok szerencsét hoznak neked. Nem gondoltál rá? Például 13. a legjobb helyezésed, amit 2005-ben értél el, majd 2007-ben lettél az év sportolója.

Valóban így van, ha belegondolok. Bár én jobban vonzódom a páros számokhoz.

Mi lehet a titka, hogy sikerült viszonylag könnyen nyerned az elődöntőben?

Úgy érzem megleptem Alonát. Ő nem szereti a lapos labdákat és a közönség is sokat segített.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fél-fél kör Valenciában

Szóljon hozzá!