ZETApress

hírportál

Vitorlások a tavok

Gyönyörű környezetben, Szigliget partjainál száll vízre a III. UNIQA Balaton Regatta mezőnye ma délelőtt. A két héttel ezelőtti versenyen tapasztalt szeszélyes szélviszonyok sem törhették meg az amatőr vitorlásverseny-sorozat résztvevőinek lendületét ? a II. QUAESTOR Ingatlan Regatta Grand Prix-nek otthont adó Szigliget kikötőjében várhatóan mintegy száz hajó bont majd vitorlát ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az előrejelzéseknek megfelelően a verseny napján száraz, napos idő lesz, front nem várható, így valószínűleg a helyi szelek fognak dominálni. Ennek megfelelően ? ha az időjárás is úgy akarja ? könnyen előfordulhat, hogy termikus jellegű, nyugatias irányú szél fogadja a versenyzőket Szigligeten.

Idei negyedik futamon is folytatódik a WWF környezettudatos életmódra felhívó kezdeményezése: Tegyél Te is klímafogadalmat! A szezon végén a fogadalmakkal teleírt vitorlát elárverezik, és a bevételt jótékony célra ajánlják fel. A szigligeti szakmai kupa fővédnöke Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség elnöke, aki örömmel fogadta el a felkérést.

A versenyszervezők jelentős újítása a hazai vitorlásversenyzés területén, hogy a Balaton Regattával a tó nyugati részén honos vitorlázóinak is versenylehetőséget kívánnak nyújtani, hiszen itt is számos kikötő és hajó található, mivel a hazai vitorlásélet jelentős versenyei eddig szinte kivétel nélkül a Balaton keleti medencéjében zajlottak. A III. UNIQA Balaton Regattán indulók hét fordulóban mérhetik össze tudásukat, amelyek a hagyományokhoz híven szakmai futamokkal is kiegészülnek.

The Explorer Group International

A csoport 2004-től adja ki Magyarországon a kalandkedvelő prémium célcsoportnak szóló lapját, a The Explorer magazint, ami a tavalyi évtől már Bulgáriában is megjelenik. Három éve fejlesztették ki Magyarország legnagyobb létszámmal futó hajós eseményét, a Balaton Regatta amatőr vitorlás versenysorozatot, amely kifejezetten a kedvtelési célú vitorlázókat célozza meg és vonja be a versenyvitorlázás vérkeringésébe. Innovatív kezdeményezéssel alapították meg a versenysorozat keretein belül futó Zöld, Média, Autós, Gépész, HoReCa, Ingatlan és IT-Telecom regattákat.

Szóljon hozzá!