ZETApress

hírportál

Kolonicsék nyertek

Ötmillió forintos adományt kaptak az olimpiai iskolák sportfejlesztésre. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Procter and Gamble és a dm Magyarország közös kezdeményezése révén öt hazai olimpiai iskola részesült egy-egymillió forinttámogatásban, melyet új sportszerek vásárlására és sportpályafejlesztésre fordíthatnak.

Az öt nyertes iskola igazgatója a délelőtti ünnepélyen vehette át a támogatásról szóló emlékplakettet a két vállalat, illetve a MOB vezetőitől a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, Magnólia-termében. Karancsi Zsolt, a P&G vállalati kapcsolatokért felelős menedzsere kifejtette, a vállalat tíz évre szóló támogatói szerződést kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, mely további, helyi szintű együttműködésre inspirálta őket a MOB-bal. Ennek keretében közösen szervezték meg a nyári olimpiai sporttábort 120 gyermek részére, köztük az SOS Gyermekfalu lakóinak is. Ugyanők tették lehetővé, hogy Kapás Bogi és Cseh Laci édesanyja a helyszínen szurkolhasson gyermekeinek a 30. Londoni Nyári Olimpián.

A MOB képviseletében az egyetemi, főiskolai és diáksportért felelős alelnök, Tóth Miklós volt jelen az eseményen. A dm Magyarországot Kanyó Roland PR-menedzser képviselte. A 24 MOB-iskolát Dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) főtitkára látogatta végig, s választotta ki az öt nyertest. Az ajándékokat is együtt adták át a három fővárosi és két vidéki iskola igazgatóinak és tanulóinak.

A budapesti Hajós Alfréd Általános Iskola tornatermének és öltözőinek felújítására, valamint udvari sportpályáinak modernizálására fordítja a támogatást. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában is megújulnak a sportpályák, míg a Kolonics György Általános Iskolában a kézilabdapályát újítják fel. (Róluk péntek délben Csepelen hallottunk, amikor a Gubacsi Vízi-központ felvette az olimpiai kenubajnok nevét.) A tiszaföldvári Papp Bertalan Ószőlősi Általános Iskolában kijavítják a tornaterem sportpadlózatát, míg a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc?Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola új sportszerekkel ? kosárlabdaállványokkal, pingpong-asztallal, kézilabdákkal, futópaddal, tollasütő- és floorball-készlettel ? ösztönzi tanulóit a mozgásra.

A margitszigeti szállodában ma csak a sportszakma volt jelen, a péntek esti Észt-kiállítás megnyitóján csomagoló lejm-banda szerencsére elmaradt. Csak egyik tagjuk, egy testes öregúr jött el, s szorgalmasan szedte le a vajas kenyerekről a szalámikarikákat. Érezhette ő is, hogy rossz úton jár, mert mindig diszkréten elfordult, amikor az újabb adagokat zakója belsőzsebébe rejtette. Igaza volt, hisz’ miért is ne tenné, ha korára való tekintettel mindenütt elnézik neki!

Kikét esszük a fogadásokon?

Gúnyosan néztünk össze egy sportos kollégával, s ekkor ért a meglepetés: egy újságírónő, egy havilap főszerkesztőnője engem utasított rendre. ? Nem illik kinevetni a másikat, s amúgy sem a tiedet pakolja el! ? mondta rosszallóan. Tényleg nem az enyémet, de nem is a sajátját tette el az idős úr! A fogadások étel-italait ugyanis a szervezők fizetik, így a maradék is őket illeti. Nekik lehet hazavinni, s nem a vendégeknek, pláne nem a hívatlanoknak.

A meghívás egyébként is a helyben fogyasztásra szól, nem hazavitelre. A rosszalló főszerkesztő-asszonynak se tetszene, ha vasárnapi ebédre meghívna valakit, s vendége kiszedné és elpakolná az összes húst a tálból, az összes sütit a tepsiből, a cukrot a tartóból, a kenyeret az éléskamrából és kirámolná az összes sört és üdítőt a családi hűtőszekrényből csak azért, mert ebédre vendégül látta őt. Sajnos a pakolók ? köztük az idős úr ? mindig, mindenütt így viselkednek! Azt hiszik, ha beszabadulnak valahová, ott már minden az övék amit találnak, mindent hazavihetnek, ami a kezükbe kerül.

Sajnos számtalan büféújságíró jár és pakol a rendezvényeken,s mindenütt elnézik nekik! A szakmabeliek nem mernek rájuk szólni ? a főszerkesztőnő még védi is őket! ?, mert nem akarnak botrányt. A biztonsági őrök ? ha vannak ? csak a bejáratnál kontrollálják a bejutást, de a bennlévőkkel már nem foglalkoznak. Pedig ha a kilépőknél táskavizitet tartanának, s nyilvánosan szégyenítenék meg a lejmolókat, hamar megszűnne a rossz szokás!

Az sem igaz, hogy nem az enyémet eszik, hiszen ők mindig utolsóként érkeznek mindenhová, de elsőként a büféasztalokhoz. Nem a maradékot eszik meg, hanem már azelőtt elpakolják a javát, mielőtt a tájékoztatót becsülettel végigülő újságírók, fotósok, rádiósokat és tévések egyáltalán odaérnének. Eltették már egész üveggel az öntetnek szánt olívaolajat, több egész sárgadinnyét a felszeletelésre várókból, bontatlan söröket-borokat az italokból. Miattuk nem jut azoknak, akiket illetne, akiknek a fogadást adják, így tulajdonképp előlünk viszik el az ételeket, a miénket eszik meg érdemtelenül!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lekváros bukta | ZETApress
  2. Ki legyen projektmenedzser? | ZETApress

Szóljon hozzá!