ZETApress

hírportál

Szoros lett a befutó az NB I-ben

A Formula 1 versenysorozat utolsó futamában szoros volt a küzdelem. Az összetett pontversenyben Alonso csak egy ponttal vezetett a hétszeres világbajnok Schumacher előtt, akinek így legalább két ponttal kellett többet szereznie riválisánál a végső győzelemhez. Sokáig úgy látszott, hogy ez sehogy sem fog sikerülni. Alonso magabiztosan vezetett a szorosan mögötte autózó német versenyző előtt.

Már a célegyenesbe érkeztek, már Alonso lassítani kezdett, de a kockás zászló helyett a versenyigazgató utasítására egy táblát mutatott be a posztfőnök az utolsó poszton. Egy kör hosszabbítás, olvasta le róla a spanyol. Többször állt le a verseny a veszélyes kicsúszások miatt, a biztonsági kocsi mögött sem száguldhattak teljes intenzitással, ezért most még egy plusz kört kell megtenniük. S míg a spanyol ezen álmélkodott, ellenfele megelőzte, s már nem is engedte át az első helyet. A német nyerte az utolsó futamot, s ezzel övé lett a világbajnoki cím. Alonso meg megtanulhatta egy életre, hogy a meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja, azaz ? mit is beszélek ? a kockás zászlóval le nem inti azt.

Ahogy az imént leírtak a Formula 1-ben elképzelhetetlenek, ahogy az autóversenyen nincs hosszabbítás, olyannyira természetes ugyanez a labdarúgó pályákon. A Nemzeti Sport online közvetítéseiben nyomon követhetjük, hogy nincs is olyan meccs, ahol nem lenne egy-két-három perc hosszabbítás mind az első, mind a második félidőben. Mintha nem is lenne igazi bíró az, aki a 90-dik perc végén engedi zuhanyozni a csapatokat. Sokat állt a játék, mondják ilyenkor a sípmesterek, de azt, hogy ezért hány perccel hosszabbítják meg a küzdelmet, egyedül csak úri kedvük diktálja.

Szombaton, Újpesten a hosszabbításban fordult meg az eredmény. Hiába vezettek végig 1:0-ra a házigazdák az MTK ellen, mégsem örülhettek a győzelemnek, s két fordulóval a vége előtt a bajnoki címüknek, mert a hosszabbításban a vendégek fordítani tudtak, s 2:1-re megnyerték a mérkőzést. A Debrecen ma déli győzelmével pontszámban utolérte a lilákat, míg tegnap este a kupagyőztes Fehérvár győri győzelmével két pontra közelítette meg a bajnokaspiránst. A tegnap délutáni hosszabbítás tehát könnyen a bajnoki címébe kerülhet az Újpestnek.

A mérkőzés végén az újpesti nézők nehezen emésztették meg, hogy elúszhat a bajnoki cím, s a hosszabbító Bede játékvezető ellen fordultak. Egyikük mg is ütötte a bírót, míg társait ebben a biztonságiak megakadályozták. Most biztos lesznek majd szankciók, várható pénzbüntetés, pályabezárás, meg pontlevonás, csak épp a játékvezetőkkel nem beszélget el senki. Miért is tennék, hisz a szabályok lehetőséget adnak nekik a hosszabbításra. S ha ezen dől el egy meccs, ezen múlik a bajnokság, az úgysem az ő lelkiismeretüket terheli. Tanulja meg már végre a játékos és a szurkoló, hogy a játék a sípszóig tart akkor is, ha ez a vártnál jóval később harsan is fel!

Szóljon hozzá!