ZETApress

hírportál

Nyolc sportág Eplényben

A nagy mennyiségű lehullott hó ellenére a IV. Snow Day-nek otthont adó eplényi Nordica Síaréna remekül megközelíthető; a megtisztított parkolók, a karbantartott sípályák, felvonók és természetesen a szervezők több ezer résztvevőre számítanak vasárnap. A Snow Day-t négy évvel ezelőtt Magyarországon rendezték először ? tájékoztatott az esemény fő-szervezője.

Számos ingyenes program mellett nyolc téli sportággal ismerkedhetnek meg a holnapi világeseményre, az eplényi Nordica Síarénába kilátogatók, a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Snow Day alkalmával. A programokon a részvétel ingyenes, a sílift 6 éves korig ezen a napon térítésmentes, 10 éves korig pedig 50 százalékos kedvezménnyel lehet igénybe venni; a versenyzők további kedvezményre jogosultak. A látogatók megismerkedhetnek a kutyaszánnal, a jégszobrászattal, a sífutással, a telemark, alpesi és freestyle sízéssel, az alpesi és freestyle snowboardozással; érdekességként a ratrakolással.

A program szerint 11 órakor rajtol a XII. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboard-bajnokság, 13 órától pedig freestyle sí- és snowboard-bemutatóra kerül sor a Freeski Maffia és a Snow Park Eplény közreműködésével. ? Rengeteg hó esett a napokban a síaréna pályáira, ennek ellenére az Eplénybe vezető utak jól járhatóak. A korábbi évek tapasztalatai alapján 2-3 ezer résztvevőre számítunk vasárnap, a versenyeken indulók mellett családokat, fiatalokat, akár mozgásukban korlátozottakat is szeretettel várunk. Aki ?csak? síelni, vagy snowboardozni jön, annak is lesz elengedő helye, mert a pályát teljes szélességében sehol nem zárjuk le, a 7-es pályának is csak a felét, 9-től 13 óráig ? mondta a szervező Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület részéről Barbai Áron ötletgazda-főszervező.

Eplényben az összes pálya megnyílik, a síarénához vezető utakat és a parkolót a munkatársak megtisztították, a pályán kívüli természetes területeken is több mint 50 cm a hóréteg vastagsága. A Snow Day alkalmából még sífutópályát is lefektettünk, a Parkolj kényelmesen-programunk működik, azonban a téli gumi használata ajánlott. Az esemény szervezése tekintetében minden a tervek szerint alakul, vasárnap ingyenes programokkal, nyolc kipróbálható sportággal, 11 órától a Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboard-bajnoksággal várjuk az érdeklődőket. Az eseményt minden időjárási körülmény mellett megrendezzük ? nyugtatott meg az ötletgazda-főszervező. Az esemény része a Nemzetközi Síszövetség (FIS) által életre hívott Bring Children to the Snow-programnak; idén először a World Snow Day-hez kapcsolódva része a világeseménynek. Bővebb információk és versenykiírás idekattintva olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ezrek a síarénában | ZETApress

Szóljon hozzá!