ZETApress

hírportál

Hősök a Hungaroringen

A 2012‐es esztendő kifejezetten sikeres év volt a magyar autó‐, és motorsport számára. Az aszfalt hazai hőseinek remek eredményei egytől‐egyig öregbítették Magyarország hírnevét a világban. Az Observer két munkatársa, Juhász Melinda és Dóka Attila méltó módon szeretett volna megemlékezni erről a nagyszerű évről.

Kezük munkája nyomán készült el A magyar autó- és motorsport hősei 2012-ben című könyv, amelyből tíz kiváló magyar sportemberrel ismerkedhetünk meg közelebbről. Az interjúkötet Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök‐vezérigazgatójának ajánlásával immár elkészült, és akár fantasztikus ajándék lehet azok karácsonyfája alá, akik egész évben szurkoltak sportolóink győzelméért a helyszínen, vagy a televíziók képernyője előtt.

A szerzőpáros könyvének sajtóbemutatója a Hungaroringen található Pole Position étteremben volt tegnap délelőtt 10:30‐kor. A ceremóniamester szerepét Fodor Donát vállalta magára. 10 ember, 10 életút, 10 különböző megközelítés ? ám a cél valamennyiüknél ugyanaz: a legjobbnak lenni! És ami közös ebben a tíz emberben? ? Valamennyien felértek sportáguk csúcsára! Az odavezető útról, a nehézségekről, a sikerekről és kudarcokról őszintén vallottak a szerzőknek.

S hogy kik ők? ? Michelisz Norbert, a túraautó világbajnokság (WTCC) 2012‐es privát világbajnoka; Wéber Gábor, a 2010-es SEAT Európa-kupa győztese; Talmácsi Gábor, a MotoGP 2007-es világbajnoka (125 cm2); Bódis Kálmán, a Brokernet Silver Sting versenyautó megalkotója; Szalay Balázs, többszörös Dakar‐résztvevő; Kiss Pál Tamás, a GP3 versenysorozat résztvevője; Győrfi Alen, a 2007‐es gyorsasági motoros Európa-bajnokság győztese (125 cm2); Kiss Norbert, a legeredményesebb magyar gyorsasági autóversenyző; Kárai Tamás, az Autocross 2011-es Európa-bajnoka; Spitzmüller Csaba, a rallye 2008-as abszolút magyar bajnoka.

Szóljon hozzá!