ZETApress

hírportál

Tüskecsarnoki uszoda

Döntött a kormány, megépülhet az 50 méteres uszoda a Tüskecsarnok mellé ? jelentette be Giró-Szász András a helyszínen tartott délelőtti sajtótájékoztatón. ? A kormány megalakulása óta kiemelten fontosnak tartja az egyetemi, a főiskolai és a diáksport fellendítését, megerősítését, illetve bizonyos létesítmények megvalósítását ? fogalmazott a kormányszóvivő.

Már a december 4-i sajtóbejáráson is téma volt az uszoda megépítése. ? A legutóbbi kormányülés egyik döntése az volt, hogy az egyetemi sportélet megerősítése céljából létrehoz egy sportcsillagösztöndíj-rendszert, amelyen keresztül az élsportolókat olyan helyzetbe kívánja hozni, hogy tanulmányaikat a hazai felsőoktatási intézményekben tudják folytatni a sportolásuk mellett, és ne külföldi egyetemek sportcsapatait erősítsék. Emellett természetesen az infrastruktúrát is erősíteni kell, hogy a diáksportélet megerősödjön. A kormány célja, hogy a Tüskecsarnok mellett az úszó- és vízi-sportok számára egy olyan uszodát hozzon létre, amely egyúttal a diáksportot is jól szolgája majd ? mondta a szóvivő.

Vígh László hozzátette: az uszoda 2,2 milliárd forintból valósulhat meg, s várhatóan 2014 harmadik negyedévében nyithatja meg kapuit. ? A létesítményhez ezerfős lelátó épül majd, így arra nem lesz alkalmas, hogy a 2021-es úszó világbajnokság helyszíne legyen ? mondta el a kormánybiztos, majd arról beszélt, hogy a Tüskecsarnokkal és a mellette felépülő uszodával az Infopark mellett egy olyan multifunkcionális sportkomplexum valósulhat meg, amelyben a hallgatók szinte minden sportágat űzhetnek, ugyanakkor a létesítmények az utánpótlás- és a szabadidő-, sőt a versenysportot is szolgálhatják majd. ? Még nemzetközi szintű versenyeket is le lehet majd bonyolítani benne. Itt akár egyszerre 36 pingpongasztalon is folyhatnak a versenyek ? fűzte hozzá.

Magát a Tüskecsarnokot 1993-ban kezdték építeni, ám a beruházás 1996-ban leállt, és a kormány korábban döntött arról, hogy a félbemaradt építkezést folytatni kell. A 4000 fős létesítmény 2014 első negyedévére készülhet el. ? A Tüskecsarnokkal kapcsolatos legújabb fejlemény, hogy még pénteken beadjuk az engedélyes terveket a hatóságokhoz, a kiviteli tervek még az idén elkészülnek, s ezek alapján hamarosan elindítjuk a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást ? jelentette be Vígh László, a sportlétesítmények fejlesztésért felelős kormánybiztos.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újra épül a Tüskecsarnok | ZETApress

Szóljon hozzá!