ZETApress

hírportál

Újabb nevek a márványtáblán

Zur-Fazekas Krisztina, Kökény Roland és Dombi Rudolf neve is felkerült ünnepélyes keretek között az örökös bajnokok márványtáblájára a Magyar Kajak-kenu Szövetség Latorca utcai Székházában. Az MKKSZ 2001 óta tartja számon a sportág örökös bajnokait, a cím elnyeréséhez legalább olimpiai, vagy öt világbajnoki aranyérem szükséges.

Dombi és Kökény K?2 1000 méteren, Zur-Fazekas pedig K?4 500 méteren lett idén ötkarikás bajnok Londonban. Az aranyos négyesből Szabó Gabriella nevét már októberben, Kovács Katiét és Kozák Danutáét pedig még az olimpia előtt felvésték a márványtáblára a korábbi eredményeik okán. Az örökös bajnokok névjegye az MKKSZ honlapján mától idekattintva olvasható. ? Csodálatos eredmények születtek az idei ötkarikás játékokon, ahol több gátat is sikerült átszakítani: a női négyes húsz év szünet után tudott ismét olimpiát nyerni, férfi ezer méter párosban pedig ez volt az első elsősége Magyarországnak ? mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. Kiemelte még, hogy az ország kajak-kenusai most először lettek elsők a nemzetek közötti rangsorban.

Az évet értékelve Baráth elmondta, hogy a felnőtt korosztály mellett az utánpótlás is sok remek eredményt szállított, s ez biztató a jövőre nézve. Ahogy fogalmazott: az elmúlt hónapokban sok ügy borzolta a kedélyeket a sportágon belül, de ezek a szövetségben mind nyugvópontra jutottak, s véleménye szerint ? bár lehet vitatkozni velük, róluk ? tisztelni kell a versenyzők döntését! ? A történtek ellenére jó évet zártunk, most már mindenki készül a következő esztendőre ? hangsúlyozta, s hozzátette, hogy 2013. január-februárra készülhet el az MKKSZ jövőbeli szakmai stratégiájáról szóló javaslat, amelyet a közgyűlés elé terjesztenek.

Néhány távozó, vagy távozni készülő versenyzőről ? Benedek Dalmáról, Douchev-Janics Natasáról és Csipes Tamaráról ? is kérdeztünk, de Baráth Etele ezekre most nem akart válaszolni. Annyit mondott el mindössze, hogy a férjével Ausztráliába költöző Tamara csak az ottani bajnokságban indulhat, de nemzetközi mezőnyben ausztrál színekben nem lapátolhat. A lehetségesebbnek tűnő másik verzió szerint Szolnokon fog edzeni ? hiszen az ausztrál férfiak is itt készülnek ?, és itthon fog versenyezni is. Arra viszont nem felelt, hogy ebben az esetben a kétéves kivárási időt követően elengedik-e, ha továbbra is menni akar. Ehelyett Baráth elnök abban bízik, hogy a versenyzőnő addig még meggondolja magát!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Év sportolója 2012 | ZETApress
  2. Lezárult Janicsék ügye | ZETApress

Szóljon hozzá!