ZETApress

hírportál

Kajak-kenus névváltozás

Új néven szerepel a Honvéd ? tudtuk meg a Dohány utcai Champs Pestben, ahol részt vettek a londoni Olimpián kiemelkedően szereplő versenyzők is. Új névadó szponzora van a Budapesti Honvédnak, a klub kajak-kenu szakosztálya a jövőben G4S Honvédként szerepel majd.

Sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Honvéd, amely új ?vezetéknévvel? tűnik majd fel az elkövetkező 4 esztendőben. Az eredményes kajak-kenu szakosztály ugyanis szponzori megállapodást írt alá a G4S-sel. Kecskeméti Sándor, a Group 4 Security vagyonvédelmi cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy már a londoni olimpia előtt egyénileg támogatott versenyzők révén elkezdődött az együttműködés a szakosztállyal, ám a fantasztikus olimpiai sikerek után úgy döntöttek, magasabb szintre emelik a szponzorációt.

Négyéves időszakra, azaz a 2016-os XXXI. Riói Nyári Olimpiáig vállalták az újabb támogatást, s az erről szóló megállapodást ezúttal írták alá a kétszeres ötkarikás bajnok Horváth Gáborral, a szakosztály vezetőjével. Az olimpiai bajnok Kovács Katalint és Szabó Gabriellát is soraiban tudó egyesület támogatása a négy esztendő alatt közel százmillió forint lesz. A sajtótájékoztatón jelen volt Simicskó István, a budapesti klub volt társadalmi elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára is, aki kiemelte, hogy a Honvéd Magyarország egyik legsikeresebb klubja, a sportolói nagyon sokat tettek hozzá a londoni eredményességhez.

Fábiánné csapata a Vasasban folytatja

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke, valamint Fábiánné Rozsnyói Katalin és hat tanítványa megállapodtak, hogy a 2016-os riói olimpiáig a 101 éves Vasas Sport Club színeiben folytatják pályafutásukat ? olvasható az MKKSZ honlapján. A megállapodás több hetes egyeztetés eredménye, melyek alapján Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző mellett Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel, a Londonban ezüstérmes férfi kajaknégyes három tagja a Vasas-család tagja lett. Csatlakozott továbbá az egyesülethez a felnőtt országos bajnoki címekkel is rendelkező Kugler Attila, Schenk Áron, valamint Pintér Márk is.

A kajak-kenu szakosztály létrehozásával tizenkilencre bővült a Vasas szakosztályainak száma. ? A londoni olimpiát követően az egyesület vezetése célul tűzte ki, hogy lehetőségeihez mérten, megpróbál nyitni olyan egyéni sportágak irányába, melyek hazai és nemzetközi szinten sikeresek. Ennek a koncepciónak az eredménye, hogy Kati nénivel és sokra hivatott tanítványaival megállapodást kötöttünk. Örömteli számomra, hogy Kati néniék is csatlakoztak a Vasas-családhoz! ? mondta Markovits László, a klub elnöke. ? A legfontosabb az volt, hogy megnyugtató és nyugodt körülmények között tudjuk megkezdeni a felkészülést a riói olimpiára, hiszen versenyzőim és számomra ez a következő cél. Az elmúlt hetek egyeztetései, az az empátia, amelyet személy szerint én és csapatom kapott a Vasas elnökétől és munkatársaitól, engem megnyugtatott, hogy jó döntést hoztunk ? tette hozzá a 70 éves edzőnő.

Szóljon hozzá!