ZETApress

hírportál

Polgár-sakk pofonokkal

Az Európa-bajnoki bronzérmes, profi világbajnok Kótai Mihály bokszoló és az olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor birkózó izgalmakkal teli, de végül döntetlenül végződő meccsének minden menete 1 perc sakkozásból és 1 perc bokszolásból állt tegnap délután a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A versenyt követően 8 kategóriában gyereksakkversenyt is rendeztek. A győzteseknek többek között Dr. Simicskó István, sportpolitikáért felelős államtitkár adta át az érmeket. ? A sakkban és a bokszban sok a közös elem, mindkettő igazi stratégiai játék, amely komoly agytornát jelent; ráadásul mindkét sportágnál garantáltan legyőzik azt, aki nem figyel eléggé oda a másik soron következő lépéseire ? mondta Dr. Simicskó István, az EMMI sportpolitikáért felelős államtitkára az Európai Unió valamennyi tagállamát felvonultató, a korábbi budai helyszínről Pestre költözött VI. Aquaprofit-Polgár Nemzetközi Sakkfesztiválon megrendezett 1. Sakkboksz Gála megnyitóján.

Úszóverseny olimpikonokkal

Nem csak a Nemzetközi Sakkfesztiválon voltak klasszisok, hanem a közel 180 indulóval megrendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon is, ahol Kiss Norbert, az EMMI sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket. Az úszó sportág főiskolás és egyetemista kiválóságai közül rajtkőre állt többek közt Risztov Éva Debreceni Egyetemen tanuló olimpiai bajnok, Verrasztó Evelin Európa-bajnok, olimpikon a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) képviseletében és Takács Krisztián, a Dunaújvárosi Főiskola olimpikon hallgatója is.

Kiss Norbert helyettes államtitkár ? a felsőfokú oktatásban tanuló diákoknak megrendezett úszó bajnokságon ? köszöntőjében a tanulás mellett a közösségépítő események jelentőségére és a sport szerepére hívta fel a figyelmet. A sportkapcsolatokért felelős vezető a Császár-Komjádi Béla Uszodában tartott eseményen elmondta, hogy az oktatási intézmények sportéletének fejlődéséhez rendkívül fontosak azok a közösségteremtő sportrendezvények, amelyeken a diákok derűs, vidám közegben mérhetik össze tudásukat és képességeiket.

Kiss Norbert emlékeztette a jelenlévőket Klebelsberg Kunó 100 éve elhangzó szavaira is: ? Nem egyedüli kötelessége a gyermeknek az, hogy tanuljon. Én tanuló és szorgalmas, de amellett játékos magyar gyermeket akarok. Mert csak játékos, eleven magyar gyermekből lehet derűs, dolgos magyar férfi, aki vállalkozását s az élet nagy kötelességeit emelt fővel, mosolyogva és nem elkeseredéssel vállalja ? hallottuk tőle.

A sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte az olimpikon Bodor Richárdot, aki utolsó hivatalos úszóversenyén, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon aranyéremmel zárta aktív sportpályafutását. Számos díjat osztottak ki. A megmérettetésen dobogós helyezést elérő versenyzők elismeréseit Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) rektora, Kiss Norbert az EMMI helyettes államtitkára és Dr. Simicskó István, az EMMI sportpolitikáért felelős államtitkára adta át.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Testvérharc a MÜPÁ-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!