ZETApress

hírportál

Horváth a Grosicsban

Tantermet neveztek el Horváth Gáborról délelőtt a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában. Horváth Gábor, kétszeres olimpiai és világbajnok kajakozó nevét viseli mától az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola nyolcadikos osztályterme.

A tanterem névadó ünnepségén Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a sportiskola jól példázza, hogy milyen hatással van a gyerekekre a mindennapos testnevelés bevezetése. ? Itt minden nap sportolnak a tanulók, s ennek eredményeként nem csupán egészségesek, de kiváló tanulmányi eredményekkel is büszkélkedhetnek ? tette hozzá az államtitkár.

A tanintézmény ma újabb, neves példaképpel gazdagodik ? közölte az ünnepségen Simicskó István. Kiemelte, hogy a tanterem olyan sportember nevét viselheti a jövőben, aki két olimpiai aranyéremmel is gazdagította hazánk aranytartalékát, és sportbeli sikereivel lelkileg is megerősítette nemzetünket. ? Horváth Gábor kiváló példaképe az iskola diákságának, a jövő aranytartalékának is ? szögezte le az államtitkár.

Kiss Mihály, az iskola igazgatója is a diákok tanulmányi eredményeire hívta fel a jelenlévők figyelmét, jelezve, hogy a tanulók a testnevelés mellett más szaktárgyakban is országos szintű eredményeket érnek el a különféle versenyeken. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere megjegyezte, hogy mivel a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Horváth Gábor a XI. kerület sportéletének fejlesztéséért dolgozik, várhatóan számos alkalommal lesz még a helyi iskolák vendége.

Az eseményen részt vett Balogh Gábor olimpikon öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója is, aki gyermekkora óta ismeri a kiváló olimpiai bajnokot. Az MDSZ elnökét szoros munkakapcsolat fűzi az iskola sportéletét irányító vezetőkhöz is. A programot országos bajnokok aerobik bemutatója is színesítette.

Simicskó István, az EMMI sportpolitikáért felelős államtitkára és Hoffmann Tamás, Budapest Főváros XI. kerületi polgármestere a Grosics iskolabeli névadóról a Polgármesteri Hivatalba ment, ahol részt vett azon a délutáni ünnepségen, ahol az újbudai oktatási intézmények képviselői vehettek át elismeréseket kiemelkedő sportszakmai munkásságukért.

Az eseményen az iskolai és diáksport területén, a 2011/12. tanévben végzett kiemelkedő teljesítményeket díjazzák. Az elismeréseket a diákolimpiák sportági fővárosi I-III. és az országos döntőin I-VI. helyezést elért kerületi oktatási intézmények diákjai, igazgatói és vezető testnevelői veszik át. Az ünnepélyes eseményen immár harmadszor osztották ki húsz fiatalnak a Papp László Sportolói Ösztöndíjakat is. A Papp-családot a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó unokája képviselte. A szimpatikus fiatalember a nagypapa sportja helyett inkább a labdarúgást választotta.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pályák és bajnokok | ZETApress

Szóljon hozzá!