ZETApress

hírportál

Torna-közgyűlés díszvendégekkel

Különleges tisztújító közgyűlést rendezett tegnap a Magyar Torna Szövetség a Sportok Házában, hiszen számos díszvendég ? közöttük az Európai Torna Szövetség (UEG) elnöke, Dimitrios Dimitropoulos ? is megjelent, továbbá ünnepélyes keretek között köszöntötték a helyszínen Lemhényi Dezsőné, Tass Olga olimpiai és világbajnok tornászt és Molnár Imrét, a Montreali Olimpia 5. helyezettjét.

Mindketten kerek évfordulót ünnepeltek a közelmúltban, Tass Olga a 80., Molnár Imre a 60. születésnapját, ez alkalomból köszöntötte és díjazta őket a MATSZ ünnepélyes keretek között. Tass Olga a magyar női tornasport egyik legkiemelkedőbb alakja, olimpiai és világbajnok, több olimpiai és világbajnoki ezüst- és bronzérem tulajdonosa, a Magyar Testnevelési Egyetem tanára, a francia és a magyar tornászválogatott edzője. Molnár Imre a montreáli olimpia 5. helyezettje, akinek csak egy hajszálon múlott az aranyérem.

Az Európai Torna Szövetség (UEG) elnöke, Dimitrios Dimitropoulos a MATSZ-elnök és UEG-alelnök Szabó András meghívására vett részt a közgyűlésen, amely azért is bír nagy jelentőséggel, mert a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) is éppen ma tartotta ülését, amelyre szintén meghívást kapott az UEG vezetője. Dimitropoulos úr mégis a magyar szövetség meghívását fogadta el, ezzel is jelezvén, hogy Szabó András UEG-alelnökként a legfontosabb munkatársa.

Az UEG igazgatója, Manfred Kucht is tiszteletét tette, továbbá itt voltak a legjelentősebb közép-európai torna szövetségek ? Ausztria, Szlovénia, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia és Macedónia ? vezetői. A cél többek között a régió erősítése, a szakmai együttműködés kiszélesítése közös versenyekkel, és hogy ezen nemzetek érdekérvényesítése jobban működjön.

Tornászdíjazással kapcsolatos további hír, hogy az önkormányzati miniszter a közelmúltban elismerő kitüntetéseket adományozott a magyar sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül három kiváló szakvezetőnek. Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Akadémia alelnöke, Magyar Torna Szövetség alelnöke, kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros világ- és Európa-bajnok a Magyar Sportért Életműdíjat, míg Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára a Magyar Sportért Díj II. fokozatát, Szakály Ernő, a Budapesti Torna Szövetség főtitkára pedig a Magyar Sportért Emlékérem bronz fokozatát vehette át.

Bajnok lett a Loki

A Soproni Liga 29. fordulójában a Debrecen 3:2-re nyert Diósgyőrben, így behozhatatlan előnyre tett szert az őt üldöző Újpest előtt.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kikapott az Újpest
  2. ZETApress » Tornászkirálynőt ünnepeltünk

Szóljon hozzá!