ZETApress

hírportál

Hegyvidéki Fitparádé

Tegnap délelőtt a Csörsz utcai SportMax2-ben elkezdődött a 10 éves Fitparádé, ahol ma estig sportolhatunk. Fővédnökeitől, Simicskó István sportért felelős államtitkártól és Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselőtől senki sem várta el, hogy bemutatót tartsanak, s erről a kedd délelőtti sajtótájékoztatón sem faggatta senki az államtitkárt.

Az ezredforduló tájékán korábban jómagam kérdeztem meg Dutsch Tamástól egy sportesemény beharangozóján, hogy milyen sportot választ a megnyitón. Az első Orbán-kormány sportminisztere elmondta, hogy semmit. ? Sokkal rosszabb helyzetben vagyok minisztertársaimnál ? felelte kérdésemre ?, mert amíg az egészségügyi minisztertől senki sem várja el, hogy egy kórházavatón műtsön, s az igazságügyi minisztertől sem, hogy egy új bírósági épület avatásán tárgyalást vezessen, addig tőlem természetnek veszik, hogy egy sportpályán sportoljak valamit.

A belügyminisztertől sem várják el, hogy egy rendőrségi objektum átadásakor elfogjon valakit, s én sem fogok egy uszodaavatón a vízbe ugrani ? folytatta az akkori sportminiszter, s tökéletesen megértettük szavait. Simicskó István államtitkártól sem várjuk most, hogy kungfu-mesterként harcképtelenné tegyen valakit, mert nem ez a feladata. A SportMax2-ben fővédnökként az esemény fényét kell emelnie! ? ha szabad ilyen magasztosan fogalmaznunk.

Szóljon hozzá!