ZETApress

hírportál

Elindult az Ultramaraton

A bécsi Práter (Ernst-Happel) Stadionban reggel 9 órakor eldördült a rajtpisztoly és ismét útjára indult a szerdán beharangozott ötnapos Bécs?Pozsony?Budapest Ultramaraton. Az egyéni futók mellett több százan indultak útnak a váltó csapatok képviselői is ? tudtuk meg Szilágyi Lászlótól.

Az első nap mindig a legnehezebb, hiszen több, mint 90 km-t kellett teljesíteni a versenyzőknek egyhuzamban. A versennyel párhuzamosan helytörténeti kerékpártúrára is sokan beneveztek, akik a teljesítmény teljesítése mellett a helyi települések vendégszeretetéből és a tájjellegű frissítőkből is kaptak ízelítőt. Az első nap már rögtön két európai fővárost is érintettek a résztvevők, hiszen a befutó ma Pozsony volt. A mezőny holnap reggel indul Pozsonyból és folytatódik az ultramaraton. Az első éjszaka mindig sorsdöntő, hiszen most derül ki, hogy ki tudott kellően regenerálódni, hogy ezt a hihetetlen fizikai és lelki terhelést tovább tudja folytatni.

Nemzetközi Félmaraton

A Bécs?Pozsony?Budapest Ultramaraton október 23-i zárónapján megrendezésre kerülő Nemzetközi Félmaraton remek alkalmat nyújt mindenkinek, hogy csatlakozzon a mezőnyhöz. A budakeszi Knáb János Utcai Általános Iskolából Budapestre vezető 21,1 km nemcsak a BBU ötnapos versenyén rajthoz állókat várja, hanem azokat is, akik kizárólag a Félmaraton teljesítésére vállalkoznak. Nemzeti ünnepünk reggelén a Knáb János Utcai Általános Iskolában 7 órától van lehetőség nevezésre és a rajtszám felvételére. Rajt: 9 órakor! A BBU Nemzetközi Félmaratonon az abszolút 1-3. helyezetteket nemenként díjazzák, valamint a férfiaknál a 45-55 életév, illetve 55 év feletti, nők esetében 40-50 életév, illetve 50 év feletti korcsportok győztesei részesülnek külön díjazásban.

2 hozzászólás

  1. Reggel 9 órakor startolt el a BBU mezőnye Pozsonyból és a Duna mentén eljutottak a határig. Rajka után a szigetközbe érve leszállt a köd és a mezőny kicsit szétszakadozott. Az élen Bogár János és Zabari János küzdelmét figyelhettük meg. Végül Zabari János ért be elsőként Győrbe és ezzel megerősítette vezető pozícióját. A váltó csapatok versenyében sem történt meglepetés, hiszen ma is a Sashegyi Gepárdok győzedelmeskedtek. A kerékpárosok mai is izgalmas helytörténeti túrán vettek részt és az utolsó szakaszon a Győrújfaluban tartott káposztafesztiválon töltődtek. A verseny holnap folytatódik, az újabb cél Tata.