ZETApress

hírportál

Rendíthetetlen olimpikon

A napokban jelent meg Laura Hillenbrand: Rendíthetetlen című nagy sikerű kötete az Alexandra Kiadócsoportjához tartozó Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában. Az 504 oldalas mű az emberi akarat és méltóság diadalának igaz története a II. Világháború poklában – tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

Úgy tartják, hogy egy jó könyv elsősorban jó történet. Ha van egy jó sztori, az már fél siker. Laura Hillenbrandnak sikerült rábukkannia a XX. század egyik legjobb ez idáig el nem mondott történetére: Louis Zamperini életére. A fél sikert pedig úgy tette teljessé, hogy hét év kutatómunka, több száz túlélő felkutatása és több ezer oldalnyi visszaemlékezés elolvasása után megírta ezt a csodálatos és megrendítő könyvet. A mű Louis Zamperini olimpikon igaz története, aki egy lezuhant bombázó pilótájaként előbb hetekig az óceánon hánykolódik, majd egy japán fogolytáborban éli át a földi pokol minden szenvedését.

Ritka az, amikor az olvasók és a kritikusok véleménye ennyire egybecseng, mint a Rendíthetetlen esetén, de a Time Magazine által 2010-ben az Év könyvének választott mű diadalútja azóta is töretlen. A könyv közel hárommillió eladott példánynál jár világszerte, hollywoodi szuperprodukció készül belőle, olvasói pedig minden fórumon csak szuperlatívuszokban beszélnek róla. Az Alexandra Könyvjelző Magazin szeptemberi számában Illés Róbert: A méltóság regénye című recenziója, míg a könyvből részletek idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rendíthetetlen a fogolytáborban | ZETApress

Szóljon hozzá!