ZETApress

hírportál

Évára emlékezünk

Kötöttfogású országos bajnokság lesz ma Miskolcon és Kanyó Éva Emlékverseny lesz ma-holnap Budapesten. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára fővédnökségével rendezik meg az idei felnőtt, egyéni, kötöttfogású országos birkózóbajnokságot.

A Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezendő versenyre a szervezők ? megtartva az eddigi hagyományokat ? nem kértek nevezési díjat, így minden érdeklődő díjmentesen tekintheti meg a bajnokságot. A sportpolitikáért felelős államtitkár mellett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára vállalta még a sportesemény fővédnökségét.

Ma kezdődik a tornászok a X. Kanyó Éva Emlékversenye is, amelyen több olimpiai és világbajnok sportoló is jelen lesz. A megjelenteket Simicskó István is köszönti majd. A szervezők előzetes várakozása szerint tíz országból érkeznek tornászok, edzők és versenybírók – tudtuk meg az EMMI sajtósaitól.

A versenyprogram szerint 10 órától a serdülő és ifjúsági összetett versenyt, 15:30-tól pedig a felnőttek egyéni összetett viadalát rendezik meg. Az emlékverseny holnap délelőtt 10:30 órától a szerenkénti döntőkkel folytatódik a Körcsarnokban. A programot látványos bemutatók színesítik majd, az érdeklődők láthatják többek között a 30. Londoni Nyári Olimpián döntős, világbajnoki negyedik Hidvégi Vid lólengés-gyakorlatát is.

Kanyó Éva csapatban világbajnoki negyedik, gerendán világbajnoki hatodik volt 1978-ban. Ugyanabban az évben megnyerte a Magyar Nemzetközi Bajnokság összetett versenyét és az Amerika Kupát, a világranglistán pedig bekerült az első 10 helyezett közé. Kanyó Éva 2000-ben, 39 évesen hunyt el. Férje Rózsa György népszerű televíziós műsorvezető, a Magyar Torna Szövetség akkori elnöke volt.

Szóljon hozzá!