ZETApress

hírportál

Szezonzárás a 9. helyen

Esős, szomorkás vasárnap reggelre ébredt a paddock. Mintha még az időjárás is tudta volna, hogy ma véget ér az idei Superbike Világbajnokság és néhány hónapra búcsút int a kétkerekűek száguldó cirkusza. A reggeli időjárástól eltekintve úgy tűnt, hogy igen komoly esős verseny vár majd a csapatokra ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi Gábor az idei világbajnoki szezon felénél csatlakozott a bajnoksághoz és mind a 8 futamon, melyeken rajthoz állt a Prorace Team színeiben, pontszerző helyen végzett. A mai vizes körülmények között zajló bemelegítő edzésen a 6. helyen zárta a tréninget. Majd a Superbike kategória első versenyéhez hasonlóan a Supersport mezőnye is nedves pályán vágott neki az idei év utolsó küzdelmének és szinte száraz aszfalton fejezték be a versenyt.

Talmácsi Gábor a tegnapi időmérés alapján a hatodik helyről indult. Néhány helyet veszített a rajtnál, de viszonylag gyorsan sikerült előrébb kerülnie és a negyedik körben már Leonovval vívott kemény csatát az ötödik helyért. Majd sokáig a hetedik helyen motorozott, végül pedig kilencedikként ért célba, ami újabb 7 vébé pontot eredményezett. A világbajnokság összetett eredménylistáján a legeredményesebb magyar versenyzőként 44 ponttal a 13. helyen zárta az évet.

Magny Cours, Francia Nagydíj végeredmény: 1. Jules Cluzel, 2. Sam Lowes, 3. Dan Linfoot… 9. Talmácsi Gábor… 12. Németh Balázs, 13. Tóth Imre. Supersport vb végeredmény: 1. Kenan Sofuoglu 231 pont, 2. Jules Cluzel 210 pont, 3. Sam Lowes 172 pont… 13. Talmácsi Gábor 44 pont… 20. Tóth Imre 19 pont… 22. Németh Balázs 17 pont. További magyar érdekeltségű eredmény: a Superstock 1000 géposztályban Györfi Alen bukott, így nem sikerült számára a pontszerzés az utolsó versenyen. Összetettben végül 27 ponttal a 16. helyen zárt.

Sajnos nagyon gyorsan elkoptak a gumik, így bármennyire is szerettem volna, nem tudtam tartani a korábbi tempómat. A motor elektronikája vízen nem megfelelő, hol alul, hol pedig túl szabályoz, így ez még komoly fejlesztésre szorul. Nyolcból nyolc versenyen sikerült a pontszerzés, amit mindenképpen jónak értékelek és a csapatom is maximálisan elégedett az elért eredményekkel. Köszönöm a Prorace Teamnek a lehetőséget, hogy visszatérhettem a motorversenyzés világába. A szurkolóimnak pedig köszönöm a folyamatos biztatást, ami minden alkalommal nagyon sok erőt adott ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Továbbra is az élbolyban | ZETApress

Szóljon hozzá!