ZETApress

hírportál

Talma újra jól kezdett

A szeptember 23-i portugáliai futam után elérkeztünk az idei Superbike Világbajnokság utolsó viadalához, melyet a technikai sportok egyik leghíresebb pályáján rendeznek. A majd négy és félkilométeres, 20 kanyarral tűzdelt aszfaltcsík méltó helyszíne a szezonzáró futamnak ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A Magny Cours-i ring tavaly ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját és számos izgalmas és felejthetetlen versenynek adott már eddig otthont. Minden bizonnyal vasárnap is nagyon nagy csaták várhatóak minden kategória versenyén, hiszen minden pilóta szeretne pontokkal és szép emlékkel búcsúzni az idei szezontól. Talmácsi Gábor számára ez a versenyhelyszín ismét az ismeretlenek közé tartozik, így az első napon csak meglévő rutinjára és gyors tanulási képességére támaszkodhatott.

Ma délelőtt a Supersport mezőnye nedves pályán kezdte meg a tréningezést, majd az aszfalt fokozatos felszáradását követően a köridők is egyre javultak. Talmácsi Gábor az edzés teljes ideje alatt az élmezőnyben motorozott és 1:47,839-es idővel az 5. helyen végzett. 19 kört futott, mely jelezte, hogy minél előbb szeretné memorizálni a pálya vonalvezetését. Az időmérőn aztán további 17 kört teljesített és a 12. helyről várja a holnapi folytatást. Az ideiglenes pole pozíciót Jules Cluzel szerezte meg. ? Nagyon jól sikerült a délelőtti kezdés. Sokáig vezettem az edzésen. Az időmérő is rendben volt, jól haladtunk, de a végén szükség lett volna még egy körre, hogy javítani tudjak az időeredményemen. Így is elégedett vagyok az első nappal és nagyon várom a holnapi folytatást ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 6. helyről indul | ZETApress

Szóljon hozzá!