ZETApress

hírportál

Natasa visszaszerbül

Vége a találgatásoknak. Ma délután Douchev-Janics Natasa személyesen jelezte a Magyar Kajak-kenu Szövetség Latorca utcai Székházában, hogy más ország színeiben folytatná a pályafutását ? tudtuk meg sajtósaiktól. Natasa háromszor nyert olimpiai aranyérmet Magyarország színeiben.

2004-ben Athénban győzött K?1 500 méteren és párosban Kovács Katalinnal is ugyanezen a távon. 2008-ban Pekingben pedig szintén K?2 500-on győzött Kováccsal. Az idei londoni olimpián a jugoszláv születésű kajakos két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodott. ? Douchev-Janics Natasa ma délután bent járt a szövetségben és hivatalosan is jelezte felénk, hogy a jövőben nem magyar színekben akar indulni a világversenyeken ? jelentette be Dr. Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára. ? Korábban is elmondtam, sajnáljuk, hogy így döntött, nagyon sokat köszönhetünk neki, Natasa a három olimpiai aranyérem mellett 18 világbajnoki és 17 Európa-bajnoki címet is nyert az elmúlt 10 évben. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ő is rengeteget köszönhet a magyar kajak-kenu sportágnak. 1999 óta élt és készült Magyarországon, minden lehetőséget megkapott anyagilag és emberileg, amit csak egy sportoló kívánhat. Az MKKSZ elnökségének innentől kezdve 1 hónapja van rá, hogy kialakítsa álláspontját a versenyző távozását illetően. Ez alatt az idő alatt egyeztetni fogunk a magyar és a szerb olimpiai bizottsággal, valamit a szerb sportági szakszövetséggel is.

Az MKKSZ elnökségének lehetősége van arra, hogy elutasítsa Douchev-Janics Natasa átigazolási kérelmét. Ebben az esetben a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) szabályzata szerint a bajnoknő a következő két szezonban nem versenyezhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már szabadon rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken. Maga a versenyzőnő egyelőre nem kívánt nyilatkozni, ígérete szerint néhány napon belül sajtótájékoztatón jelenti be távozásának okait.

Ma délután egy másik nyilatkozat is érkezett a Magyar Kajak-kenu Szövetséghez. Ebben Kovács László, Douchev-Janics Natasa edzője jelezte, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a sportolónő versenyzői felkészítésében és köszönetet mondod a szövetség eddigi támogatásáért. A szakember 4 éve irányította az olimpiai bajnoknő felkészülését, 2010 óta ebben a munkában részt vett Andrian Douchev, Janics Natasa férje is, aki nemrég bejelentette, hogy Szerbiában folytatja munkáját. Kovács László a továbbiakban csak a Szegedi Vízisport Egyesület női utánpótlás-versenyzőinek munkáját vezeti.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mit jelent be Natasa? | ZETApress

Szóljon hozzá!