ZETApress

hírportál

Hét verseny ? hét pontszerzés

Több változtatást is terveztek mára Talmácsi Gáborék, hiszen a pénteki szabadedzés után a magyar motoros csak küzdött a motorjával a szombati időmérőn és tisztában volt vele, hogy azokkal a futóműbeállításokkal esélye sem lesz a versenyen. Vasárnap azonban az időjárás is csavart egyet a szálakon és komoly mennyiségű eső zúdult a pályára.

A csapatok boxában addig sem lustálkodott senki, de látva a körülményeket mindenki gőzerőre kapcsolt. Talmácsi a teljes bemelegítő edzést a pályán töltötte és végül a 9. helyen végzett. A hétvége további programjai menetrend szerint zajlottak egészen a Superbike kategória első versenyéig, ahol egy bukást követően félbeszakították a futamot, mert olaj folyt ki a pályára. A takarítási munkálat viszonylag sokáig tartott, de sikerült az aszfaltot újra versenyzésre alkalmas állapotba hozni. Mindeközben kezdett a pálya felszáradni, így a Superbike újraindított versenyén már akadtak olyanok, akik száraz pályára való gumikat tettek fel.

Ezen előzményeket követően bő fél órás csúszással vette kezdetét a Supersport mezőny versenye. Talma a 14. helyről indult és hozta a szokásos jó rajtot. Négy helyet lépett előre, majd megelőzte Alex Baldolinit is és már a 9. helyen repesztett. Aztán egyre látványosabban lassult és visszacsúszott egészen a 14-15. helyig. Egy körrel a vége előtt Florian Marino is elment mellette, így kikerült a pontszerzők táborából, de Gábor nem adta olyan könnyen a pontját. Küzdött a motorjával és harcolt a 15. helyért, amit végül óriási csatában sikerült is megszereznie. Két ezreddel ő haladt át előbb a célvonalon ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A portugál versenyt Jules Cluzel nyerte, de a mai verseny legnagyobb nyertese minden kétséget kizáróan a második helyen célba érő Kenan Sofuoglu. Ezzel az eredményével már biztos, hogy a török motoros a 2012-es Supersport Világbajnokság bajnoka. A portiamoi Portugál Nagydíj végeredménye: 1. Jules Cluzel, 2. Kenan Sofuoglu, 3. Fabien Foret… 15. Talmácsi Gábor… 20. Tóth Imre, 21. Németh Balázs. ? Nehéz hétvégén vagyok túl. Jól sikerült a rajtom. Feljöttem a 9. helyig, de a motor nem bírta a tempót, és folyamatosan visszacsúsztam. Minden nehézség ellenére végül sikerült a pontszerzés ? mondta Talmácsi Gábor. Két hét múlva (október 5-7-én) Magny Coursban kerül sor az idei vébé szezon utolsó viadalára.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma újra jól kezdett | ZETApress

Szóljon hozzá!