ZETApress

hírportál

Superbike vb Potimaon

A Superbike Világbajnokság utolsó előtti állomásához érkezett. A hétvégén kerül lebonyolításra a Portugál Nagydíj, melynek Európa egyik legjobb és legmodernebb versenypályája az Autodromo Internacional do Algarve ad otthont ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A 2008-ra elkészült pálya többek között magában foglal egy gokart pályát, egy sportkomplexumot, egy ötcsillagos szállodát és mellette számos amartmant, valamint egy technológiai parkot is. A pálya hossza 4592 m hosszú, melyből a célegyenes 835 métert tesz ki és hat bal, kilenc jobb kanyar teszi igazán technikássá.

Talmácsi Gábor korábban már versenyzett Portugáliában az estorili pályán, ám ezen a versenyhelyszínen még nem járt, így a sikeres nürburgringi futamhoz hasonlóan a feltérképezéssel, a pálya megismerésével kezdődött számára a hétvége. Eddig két tréningen van túl Gábor és bár sok munka vár még rá és csapatára, máris mutatkoznak a fejlődés jelei, hiszen az első szabadedzéshez képest délutánra 6 tizedet sikerült faragnia az addigi legjobbján. Az első időmérőt Sam Lowes nyerte, Talma 16 kört teljesített és a 16. helyen zárt.

A pálya nagyon nehéz. Kijelenthetem, hogy az eddigi legnehezebb, amelyen valaha is motoroztam. Nem volt könnyű a mai nap, de keményen dolgozunk, hogy minden összeálljon. Minél több kilométerre van szükségem, illetve a motort is sokkal jobban a pálya karakterisztikájához kell hangolnunk. Holnapra nagyon sok dolgon változtatni fogunk és igyekszek majd minél több időt a pályán tölteni, hogy memorizáljam az ideális íveket és felvegyem a szükséges ritmust ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hét verseny ? hét pontszerzés | ZETApress

Szóljon hozzá!