ZETApress

hírportál

Jubiláló sportágválasztás

A XI. Budapesti Nagy Sportágválasztó és a II. Budapesti Nagy Hangszerválasztó lesz péntek-szombaton a Maglódi út 12/A-ban, a Merkapt Maraton Sportközpontban. A rendezvények díjmentesen és korhatár nélkül látogathatóak ? tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón a Lágymányosi Spari Vízitelepen.

A 2012-es esztendő duplán jubileum a Nagy Sportágválasztó számára: június elején tizedik alkalommal került megrendezésre, szeptember 21-22-én pedig ötéves születésnapját ünnepli a rendezvény. Próbálj ki közel 90 sportágat, találkozz a Londoni Olimpia hőseivel, és ha ez nem elég, próbáld ki magad a zene és a hangszerek területén!

Öt év, tíz rendezvény, száz sportág, 125 ezer látogató

A kezdeményezés 2007-ben indult útjára, korábbi világbajnoki bronzérmes kenusunk, Ipacs Endre fejéből pattant ki az ötlet, hogy egy helyszínen minél több sportágat felvonultatva kéne az érdeklődőknek segítséget nyújtani az egyes mozgásformák megismerésében, kiválasztásában. A premiert pozitív fogadtatás kísérte, a rendezvény pedig tavasz-ősz ritmusban, folyamatosan fejlődve, látogatói létszámát több tízszeresére, a kezdetben kipróbálható húsz sportágat pedig közel százra felduzzasztva vált az ország egyik legnépszerűbb szabadidős sportrendezvényévé.

Találkozz London hőseivel

A rengeteg kipróbálható mozgásforma mellett, a rendezvények sarokköve, hogy a helyszínen olimpiai, világ- és Európa bajnok élsportolókkal, igazi példaképekkel is találkozhatnak a látogatók. Az öt év alatt több mint 120 híresség tette tiszteletét a fővárosi rendezvényeken. Ősszel a múlt és a jelen kiválósági, és a londoni olimpia számos bajnoka, érmese, helyezettje ? Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Berki Krisztián, Kökény Roland, Csernoviczki Éva, Carlos Perez, Verrasztó Evelyn, Hadfi Dániel, Szilágyi Áron, Pulai Imre és még sokan mások ? is vendége lesz a XI. Budapesti Nagy Sportágválasztónak.

Vidéki rendezvények

2010-ben a főváros határain túllépve országos rendezvénysorozattá vált a Nagy Sportágválasztó. 2010-ben 16, tavaly 22 városban került megrendezésre, idén szeptemberben pedig a tavaszi 3 helyszín mellett 9 további város ? Paks, Szombathely, Pécs, Siófok, Orosháza, Pápa, Hódmezővásárhely. Esztergom és Szentes ? is várja az érdeklődőket.

Budapesti Nagy Hangszerválasztó

A X. Budapesti Nagy Sportágválasztóval egy időben és egy helyszínen indult útjára az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó. A rendezvény ősszel is folytatódik, ismét hangszerek széles választékával találkozhatnak az érdeklődők, és a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett.

Parasportok a XI. Budapesti Nagy Sportágválasztón

A Parasportpress Jövőjéért Közhasznú Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy a hátrányos helyzetű ? elsősorban a fogyatékkal élő ? emberek sportjának bemutatása, megismertetése és népszerűsítése révén elősegítse a sikeres integrációt. A Nagy Sportágválasztón idén ősszel, a fogyatékossággal élő emberek sportja is bemutatásra kerül a Parasportpress Jövőjéért Közhasznú Alapítványnak szoros együttműködésében, amely koordinálja és összefogja a sérült emberek sportszervezeteit a kétnapos eseményen.

Nagy Sportágválasztó óvoda

Nagy Sportágválasztó Óvoda elnevezéssel, összefogva a Budakalászon működő Csupa-Csoda-Ház Óvodával, ez év szeptemberétől útjára indítjuk első csoportunkat, ahol egész éves program keretein belül biztosítjuk az ovisoknak a korukhoz illő mozgásformák játékos megismertetését, elsajátítását, fejlesztését. Emellett a megfelelő táplálkozásra és a környezettudatos életmód kialakítására is nagy hangsúlyt fektetünk.

2 hozzászólás

  1. Ma 9 órakor kezdetét veszi rendezvényünk, közel kilencven sportág, ragyogó napsütés várja a mai napra beregisztrált közel hatezer óvodást, iskolást és természetesen 14 órától és szombaton reggeltől a családokat is. Emellett rengeteg élsportoló is tiszteletét teszi a helyszínen, a X. kerületi Maglódi út 12/A-ban.

    Akikkel biztos találkozhatunk pénteken, az ünnepélyes megnyitón: Kökény Roland, Dombi Rudolf (kajak), Kozák Danuta, Szabó Gabriella (kajak), Verrasztó Evelyn (úszás), majd 14 órától: Szilágyi Áron (vívás), Csernoviczki Éva (judo), Pulai Imre (szánkó). Szombat délelőtt: Berki Krisztián (torna), Hadfi Dániel (judo), Carlos Perez (kézilabda), Éger László, Vayer Gábor (labdarúgás), Tóth Gábor (lábtoll-labda) lesz a vendégünk.