ZETApress

hírportál

Fogyatékos lovasok Fóton

Mint másfél hónapja már megírtuk, a Magyar Lovas terápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2006. szeptember 15-17-én megszervezi Díjlovasversenyét (FEI CDI***, CDN) és a Fogyatékosok Lovasversenyét Fóton. Immár második alkalommal kerül megrendezésre egyidejűleg a két rangos lovasverseny az NGYSZ Fóti Központjában. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy idén nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovasverseny, melyre számos országból érkezett nevezés.

A háromnapos díjlovasversenyen a következő versenyszámok kerülnek megrendezésre: nemzeti kategóriában (CDN) könnyű osztályos feladatok (L9, L10), középosztályú feladatok (M8 M9), míg a nemzetközi kategóriában (FEI CDI***) a Szent György-díj, az OTP Nagydíj, az Intermediaire I, az OTP Nagydíj Special, az Intermediaire I. Kűr, valamint a Nagydíj Kűr.

A fogyatékosok kétnapos lovasversenyén, szeptember 16-án, szombaton lesz önálló lovaglás ügyességi pályán hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek számára. A Jámbor Vilmos Emlékverseny keretében csapatversenyt szerveznek, melyen a versenyzőknek vezetett lovon különböző ügyességi feladatokat kell majd végrehajtani. Szeptember 17-én, vasárnap kerül megrendezésre a gyógypedagógiai voltizsálás a hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek számára.

Ugyanezen a napon rendezik a látássérült gyerekek versenyszámát, az ügyességi feladatokat vezetett lovon.

Beteg és egészséges közös futamon

Egy meglepetés szám is lesz az idei versenyen, melyen az egészséges és a fogyatékos lovasok együtt indulhatnak, amivel szintén szeretnénk hangsúlyozni az együttversenyzés, az egymás segítésének fontosságát. A rendezvény célja egyrészt a sérült gyermekek és fiatalok számára versenyzési lehetőség megteremtése, valamint a lovas terápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása. A további cél az, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban résztvevő versenyzők együtt, párhuzamosan tudjanak versenyezni.

A Nemzetközi Díjlovasverseny összdíjazása ötezer-ötszáz euró, vagyis körülbelül másfélmillió forint, a Nemzeti Versenyé félmillió forint. A Fogyatékosok Lovasversenyén tudatosan magasabb a díjazás kétmillió-háromszázötvenezer forint.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovas terápia Szövetség a pénzdíj segítségével szeretné támogatni a lovas terápiás versenyen sikeresen szereplő csapatokat, az őket felkészítő egyesületeket, iskolákat, alapítványokat, továbbá szeretne hozzájárulni a díjlovaglás népszerűsítéséhez. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közismert tagjai és vezetői személyes jelenlétükkel is kihangsúlyozzák a rendezvény társadalmi fontosságát. A program további érdekessége szeptember 16-án, szombat este Malek Andrea és barátai koncertje az erdőben.

A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt. A Bank az elmúlt évhez hasonlóan az idei évben is a kezdeményezés mellé állt, mert támogatási filozófiájával összhangban – az esélyteremtés jegyében – különösen nagy hangsúlyt fektet olyan szervezetek, események támogatására, amelyek célja a sérült, fogyatékkal élő gyermekek és emberek életkörülményeinek, életesélyeinek javítása.

A Fogyatékos Lovasok Versenyén a Magyar Lovas terápia Szövetség számos tagja vesz részt önkéntes segítőként és szervezőként, a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. A versenyre mintegy 80 sérült gyermeket várnak kísérőikkel együtt, a Díjlovasversenyre is közel hetven indulót. 25 ország nemzeti lovas szövetségéhez jutott el a verseny kiírása, így a hazai versenyzők mellett számos külföldi lovas részvétele is várható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A Magyar Lovasterápia Szövetség tanfolyamot szervez
  2. ZETApress » Lovasversenyek Fóton

Szóljon hozzá!