ZETApress

hírportál

Talma 6. az időmérőn

Egy nap pihenő után ma újra a superbike és a supersport mezőny motorosai vették birtokukba a moszkvai pályát. Az időjárás továbbra sem mondható nyáriasnak, de a pilóták nem is ezzel foglalkoznak, hanem azzal, hogy minél jobban szerepeljenek az első oroszországi versenyhétvégéjükön ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi Gábor a szabadedzésen 15 kört teljesített és legjobb körideje 1:39.929 volt. A supersport kategória első időmérője magyar idő szerint 11:45 órakor vette kezdetét. 26 perccel a tréning vége előtt Sam Lowes bukása miatt piros zászlóval félbeszakították az edzést, majd rövid szünet után folytatódott a küzdelem a minél jobb köridőkért. Világbajnok motorosunk is tovább javított és végül a 6. helyen zárt. Az első időmérő végeredménye: 1. Kenan Sofuoglu 1:37.875, 2. Sam Lowes 1:38.179, 3. Broc Parkes 1:38.398, 4. Jules Cluzel 1:38.434, 5. Vladimir Leonov 1:38.615, 6. Talmácsi Gábor 1:38.888.

Az időmérőre a szerdai teszten és az első szabadedzésen megszerzett tapasztalatok alapján állították össze a szerelők a motoromat. Éreztem, hogy a motor egészen jól működik, de a kanyarok nagy részében pumpált a hátsó gátló. Ezt sikerült megoldani egy box-kiállás után, majd egy másik probléma adódott: az első gumi tapadása volt rossz a motor súlyelosztása miatt, ami következtében a motor eleje kanyar közben sokszor elcsúszott.

Bár ezen is sikerült javítani, azonban az edzés hátralévő részében sokszor éreztem, hogy az első kerék továbbra is csúszkál. Boldog vagyok, mert a szezon folyamán az eddigi legjobb időmérő eredményt sikerült elérnem. Úgy gondolom, hogy a motoron még tudnak állítani, hogy jobban viselkedjen az első gumi, és kigyorsításoknál is szükségem van erősebb setupokra ? mondta el Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma edzés-sikere | ZETApress

Szóljon hozzá!