ZETApress

hírportál

Talmának még tetszik Moszkva

A hétvégén kerül megrendezésre a Superbike VB 11. fordulója, mely alkalmával csak a Superbike és a Supersport mezőnye áll rajthoz a moszkvai pályán, ami egy teljesen új versenyhelyszín minden csapatnak, minden pilótának ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A nemrég épült pálya közel 4 km hosszú. 10 balos és 7 jobbos kanyarjával, valamint 873 méteres célegyenesével ránézésre egyaránt sorolható a tehcnikás és a gyors pályák közé. A két kategória versenyzőinek ma nyílt először alkalmuk ismerkedni a pálya vonalvezetésével, mellyel egy idően megkezdődtek a motorok ideális beállításainak hangolása is. Talmácsi Gábor délelőtt a 8. időt érte el. Délután több mint 2,5 másodpercet javított és a 9. helyen zárt, mindössze 0,5 mp-re a 4. helyet megszerző Kenan Sofuoglutól.

Az otthoni időjárás után meglehetősen hideg van Moszkvában. Reggel csupán 4 fok volt és bár napközben elég erős volt a napsütés, 16-18 foknál nem mutatott többet a hőmérő. Véleményem szerint a pálya eléggé technikás és fizikailag nagyon megterhelő. Az egyenes ugyan hosszú, de a pálya többi része lassú, a legtöbb kanyarban 2-es fokozatban motoroztam. A tapadás egyelőre nagyon rossz, a motor folyamatosan csúszik elöl, hátul.

A délelőtti edzés arra volt jó, hogy megismerjem a pályát. A délutáni másfél órás tréning alkalmával mindenki begyorsult és én is javítottam több mint 2,5 másodpercet. Nagyon szorosan vagyunk egymás után. A futóműbeállítás még nem 100%-os, de már tudjuk, hogy mi lehet a megoldás a folytatásra. Holnap a tervek szerint Moszkvába megyünk egy picit kikapcsolódni, majd pénteken kezdődik a versenyhétvége a szokásos menetrend szerint ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma 6. az időmérőn | ZETApress

Szóljon hozzá!