ZETApress

hírportál

Csillebérci ESzMEfuttatás

Társadalmi célú Sport és Családi Napot szervez május 10-én az ESzME (Egyesület a Stroke Megelőzéséért). A rendezvény a Magyar Stroke Társaság támogatásával, a Nemzetközi Stroke Day magyarországi rendezvényeihez csatlakozva valósul meg 10-től 15 óráig. A futóverseny és a rendezvény helyszíne a csillebérci, Konkoly Thege Miklós utcai Szabadidő- és Ifjúsági Központban, a tábori sportpálya területe lesz.

A futóverseny és családi nap célja, hogy felhívják a figyelmet a stroke betegséggel kapcsolatos megelőzés lehetőségeire és fontosságára. Ráirányítsák a figyelmet a betegség felismerésére és az ezzel kapcsolatos teendőkre, továbbá a stroke beteg rehabilitációjával kapcsolatos lehetőségekre. Nem titkolt szándék a tagtoborzás és a fenti célokat zászlajára tűző ESzME számára történő felajánlások gyűjtése sem.

A 11 órakor rajtoló nyílt futóversenyre egyaránt várják profik és amatőrök nevezését, akik az öt- és tízezer méteres távok között választhatnak. Minden résztvevő megkapja az esemény pólóját, a legjobbakat pedig összesen 800 ezer forintértékű díjak és értékes nyeremények várják. A futóprogram különlegessége a pályában lévő szintkülönbség ? a hegyi jelleg ?, valamint a kifejezetten családok részére kialakított ezerméteres táv.

A futás mellett számos más programmal is várják a nem (csak) futni vágyókat a helyszínen. Az egészségügyi ismeretek terjesztésének jegyében számos hasznos témáról ? Élet a stroke után, Egészséges táplálkozás és életmód, Egészségtudatos nevelés ? hangzanak majd el előadások, a családoknak lehetősége lesz egy kis együtt tornázásra is, vagy egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek. Mindezt vetélkedők, gyermekprogramok, gyermek-játszóház és a nagyszínpadon zajló szórakoztató műsorok egészítik majd ki.

A résztvevőket az ingyenes belépés mellett szintén térítés nélkül igénybe vehető parkolási, öltözési lehetőség várja majd a helyszínen. Minden, a versennyel kapcsolatos információ, valamint futóversenyre történő nevezés részletei weboldalukon megtalálhatóak. A rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a helyszínen, az esemény napján!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Futás a stroke elől

Szóljon hozzá!