ZETApress

hírportál

Talma a legeredményesebb magyar

A futam napján is főszerepet játszott az időjárás, mely némileg át is írta a vasárnapi forgatókönyvet. A délelőtt során még minden a megszokottak szerint zajlott a Superbike Vb Supersport versenyhétvégéjén ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A 15 perces bemelegítő edzésen a pilóták igyekeztek kihasználni minden percet, hogy még kipróbálják a finomításokat és ráhangolódjanak a versenyre. Talmácsi Gábor nagyszerű teljesítménnyel a 6. helyen végzett a warm upon, ideje 2:11.339 volt. A Supersport mezőny versenye helyi idő szerint 13:30 órakor vette volna kezdetét, de volt egy piros zászló a Superbike első futamának elején, így minden tolódott. Ráadásul az SBK verseny végéhez közeledve az eső is rákezdett, ami még izgalmasabbá tette a küzdelmeket.

Talmáék rajtceremóniája szárazon zajlott, Gábor a tegnapi időmérő alapján a 14. helyről indulhatott. A magyar versenyzőnek sikerült néhány helyet előrelépnie, de alig tettek meg egy kört, piros zászlókat kezdtek lengetni a pálya szélén. Most azonban szerencsére nem egy bukás miatt történt mindez, mint Aragonban, vagy Brnóban, hanem azért, mert újra eleredt az eső, mely rögtön el is állt.

A kényszerszünet után ismételten száraz versenyre készültek a csapatok. Talmácsi második rajtja remekül sikerült és több pozíciót is nyert, majd tovább folytatta a menetelést és feljött egészen az 5. helyig. Teltek a körök és Gábor kicsit hátrébb csúszott ugyan, de továbbra is tartotta magát. Majd egy lassításból kiderült, hogy komoly izgalmakban volt része a magyar motorosnak, aki hatalmasat mentett, miután összeakadt az egyik Kawasakis pilótával. Szerencsére sikerült motoron maradnia és végül a 10. helyen ért célba.

Eddigi 4 versenyén minden alkalommal pontszerző helyen zárt, így jelenleg az összetettben a legeredményesebb magyarként a 18. helyen áll 18 ponttal. A verseny végeredménye: 1. Cluzel, 2. Lowes, 3. Parkes… 10. Talmácsi? 17. Tóth Imre, míg Németh Balázs technikai probléma miatt kiállni kényszerült. A Supertock 1000-ben 12. Györfi Alen. ? Ilyen közel az elejéhez még nem voltam szárazon, így még inkább jónak értékelem az eredményt és a csapatom is nagyon elégedett. A hétvége folyamán mindössze egy száraz edzést mentünk, így nem voltak 100%-ok a setupjaink. Mindent kihoztam a motorból, amit csak lehetett. A végén ennyit tudott a technika, de érzem, hogy lesz ez még jobb is ? mondta Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!