ZETApress

hírportál

Kézilabda a SYMA Csarnokban

Az MKB Veszprém és a címvédő Pick Szeged az esélyese a jövő hétvégi Budapest Bank Férfi Kézilabda Magyar Kupának, melynek négyes döntőjét április 18-19-én rendezik meg a SYMA Csarnokban. A dunántúliak eddig 17-szer, míg a dél-alföldiek négyszer nyerték el a kupát. A tegnapi sajtótájékoztatóra ellenfeleik ? a Gyöngyösi FKK és az FTC-Cityline ? is eljöttek. A négyes döntőt a két esélyes egyesület rendezi.

A sorsolást már korábban ?vakon? tartották. Senki sem fogta Fortuna kezét, a két nagy mégis a két kicsivel került össze a jövő szombati elődöntőn. Negyed 2-kor a Veszprém a Fradival, majd háromnegyed 4-kor a Szeged a Gyöngyössel játszik. Másnap délelőtt negyed 11-kor a két vesztes a harmadik helyért, majd háromnegyed 1-kor a két győztes a kupáért játszik.

A Fradi kézilabdacsapata a ?80-as évek elején az élvonalban játszott, majd eltűnt onnan. Négy éve alakultak újjá, s folyamatosan jönnek fel a legalsó osztályból. Öt meccsel a bajnokság vége előtt nyolc ponttal vezetnek az NB I/B-ben, így biztos feljutók. Jövőre a középmezőnyt célozzák meg, a következő szezonban viszont a Veszprém és a Szeged mellett a legjobb három közé szeretnének kerülni. Ezzel a bajnokság is erősebbé válna.

A jövő szombat igazi Fradi szombat lesz. A férfi kézilabdázók mérkőzését követően a labdarúgók Vácot fogadják az Üllői úton délután 3-kor, este 6-kor pedig a női kézilabdázók fogadják a Debrecent a Kőbányai úti csarnokukban. Most már csak az a kérdés, hogy a szurkolók hogyan tudják mindenhová követni kedvenceiket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Indul a Spanyol Bajnokság

Szóljon hozzá!