ZETApress

hírportál

Talma Brnóban remekelt

Esemény dús hétvégén van túl a Supersport VB mezőnye, akik a mai bemelegítő edzést vízen kezdték, majd a verseny száraz körülmények között zajlott ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi Gábor a tegnapi időmérő alapján a 3. sorban, a 11. rajthelyen várta a 18 körös versenyt, mely rögtön a rajt után véget is ért egy bukás miatt hasonlóképp, mint a múltkori aragoni versenyen. A piros zászlós jelzést követően új rajtceremónia kezdődött. Talmácsi a start után tartotta pozícióját, bár szemmel láthatóan küzdött a motorjával.

A futamot végül egy újabb piros zászló szakította félbe, mert Mathew Scholtz bukott és versenymotorja a pályán maradt. A 18 körös versenyből így végül 13 körös lett, melyet Fabien Foret nyert, Talmácsi Gábor minden nehézség ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújtott és a 4 vébépontot érő 12. helyen zárt. A Cseh Nagydíj végeredménye (Supersport): 1. F. Foret, 2. K. Sofuoglu, 3. B. Parkes? 12. Talmácsi Gábor… 17. Németh Balázs… 19. Tóth Imre. További magyar eredmények: Superstock (1000): 14. Györfi Alen. Superbike, 1. futam: 17. Kispataki Viktor.

Az edzések ritmusa, időeredményei alapján jobb végeredményre számítottam, de sajnos szerencsétlenül alakultak a dolgok, mert egész hétvégén nem működött ennyire rosszul a motor, mint a versenyen. Az első start után jól jött a piros zászló, mert beragadt a rajtnál a kipörgés-gátló gombja. Igyekeztem minél gyorsabban beérni a boxba, ahol a csapatom elmondta, hogy a rendelkezésre álló idő alatt nincs megoldás a problémára. A második rajthoz így kipörgés-gátló nélkül indultam, majd kénytelen voltam kikapcsolni az összes elektronikát, beleértve a rajtelektronikát is, mert a felvezető körben össze-vissza villogtak a kijelzők. Éreztem, hogy nagyon nehéz verseny lesz, de nem tudtam pontosan mire számítsak, mivel még nem mentem a motorral kipörgés-gátló nélkül.

Aztán egyszer csak Baldolini motorja megadta magát előttem és a motorjából kifröcsögő olajból kaptam mindenhová. A sisakom plexijére, a motor plexijére és a gumikra is. Próbáltam a sisakomat menet közben valamilyen szintem megtisztítani, hogy kilássak, de ezzel ritmust és koncentrációt is vesztettem. Utána igyekeztem tartani az előttem lévők tempóját, de nagyon csúszkált a hátsó gumi és komolyan küzdenem kellett a motorral minden egyes kanyarban. A technikai problémákat figyelembe véve örülök, hogy sikerült pontszerző helyen befejezni a versenyt, aminek végül egy bukást követő újabb piros zászló vetett véget. Minden magyarnak köszönöm, aki kijött és szurkolt nekem és persze azoknak is, akik a képernyő előtt ülve szorítottak értem! A brnói verseny hangulata még mindig egyedülálló ? értékelte Gábor a futamot.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma a 11. helyről várja a holnapot | ZETApress

Szóljon hozzá!