ZETApress

hírportál

Talma remekül van Brnoban

A mostani hétvégén a Superbike Világbajnokság a Cseh Nagydíjjal folytatódik, ami magyar szempontból kifejezetten érdekesnek tűnik. Nemcsak azért, mert köztudottan ezt a vébé futamot tartja ?hazai? versenynek a magyar motoros társadalom, hanem mert 5 magyar versenyző is rajthoz áll vasárnap.

Mindezek mellett Talmácsi Gábor számára duplán hazainak mondható a verseny, hiszen csapatának nemzetisége cseh. Gábor csütörtökön érkezett meg a pályára egy felhőszakadás közepette, de az égiek mára kegyesek voltak és elzárták a csapokat, így mind a délelőtti, mind a délutáni edzések ideális időjárási körülmények között zajlottak ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Világbajnok motorosunk jól kezdett a szabadedzésen, majd az időmérőn ott folytatta, ahol abbahagyta. Sőt, már a kvalifikáció legelején gyorsabb köröket futott, mint délelőtt. Aztán az edzés egyharmada környékén egy kényszerpihenő következett számára a boxban, mert eltört a vízhűtő a motorjában, amit szerencsére a szerelői villámgyorsan kicseréltek, így vissza tudott menni a pályára.

Az utolsó boksz-kiállást követően 3 kör megtételére maradt ideje, aminek legvégén megfutotta pénteki leggyorsabbját és egyetlen ezreddel lemaradva Kenan Sofuoglu mögött a 7. helyen végzett. Az első időmérő edzés végeredménye: 1. B. Parkes 2:03.440, 2. S. Lowes 2:03.481, 3. J. Cluzel 2:03.495, 4. F. Foret 2:04.120, 5. R. Quarmby 2:04.475, 6. K. Sofuoglu 2:04.661, 7. G. Talmácsi 2:04.662.

Nagyon jól érzem magam Brnoban, jó újra ezen a pályán motorozni. Délelőtt folyamatos volt a javulás, minden állítást követően jobban működött a Hondám. Nagy motivációval vártam az időmérőt, melynek már a legelején gyorsabb időt sikerült mennem a délelőtti legjobbamnál. Sajnos aztán volt egy hosszabb kényszerpihenőm, ami miatt viszonylag kevés kört tudtam menni. Eltört a radiátor, de a szerelők nagyon gyors és profi munkát végeztek, így még sikerült visszamennem a pályára. Néhány kört járattam a motort, majd az utolsó kiállást követően sikerült tovább gyorsulnom és végül 7. lettem. Holnapra finomítunk még néhány apróságon, állítunk a tengelytávon, amitől további javulást remélünk. Mondanom sem kell, hogy mennyire várom a folytatást! ? értékelte Talmácsi Gábor az edzést.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmáé Brnoban a 11. rajtkocka | ZETApress

Szóljon hozzá!