ZETApress

hírportál

Szuper Kupa érdemtelenül

Tegnap este Székesfehérváron a Videoton labdarúgói büntetőkkel 5:3-ra verték a DVSC-TEVA csapatát, elnyerve ezzel a Szuper Kupát. A mérkőzés 1:0-s félidei debreceni vezetés után a rendes játékidőben 1:1-es döntetlennel ért véget, melyet hosszabbítás helyett rögvest a büntetőpárbaj követett.

A felváltva végzett rúgásokat a hazaiak kezdték, s tőlük mind az öt bement. Mivel a vendégek negyedik rúgója fölé bombázott, így az ötödik debrecenire már nem is került sor. A játék képe és egy meg nem adott szabályos góljuk miatt mégis őket illette volna a kupagyőzelem: a II. félidő elején a játékvezető nagyot hibázott a Debrecen kárára, mellyel jócskán befolyásolta ? mondhatnánk megfordította ? a végeredményt.

Igaz, nem csak a meg nem adott DVSC-TEVA gól miatt tartom érdemtelennek a közép-dunántúliak győzelmét. A nyomósabb ok, hogy anélkül játszották a Szuper Kupadöntőt, hogy akár a bajnokságot, akár a Magyar Kupát megnyerték volna, márpedig ezt a döntőt a bajnoknak és a kupagyőztesnek kéne egymás ellen játszania! S mivel a 2011-12-es bajnoki idényben mindkettőt a Loki nyerte, így játék nélkül illette volna meg a végső győzelem, a Szuper Kupa elnyerése.

Sajnos nálunk a pénz nagyúr, az m1-en kupameccset kell közvetíteni, ezért aztán a Lokinak mégis játszani kellett! Ellenfélül az NB I-ben második helyezett Videotont jelölték ki, akinek azzal is kedveztek, hogy saját pályáján, a fehérvári Sóstói Stadionban rendezhették a találkozót. Ide látogatott el Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök is. Ők nem áztak bőrig a díszpáholyban, míg a focisták és a nézők nagyon vizesek lettek a majd? egyórás nyári záporban. A kupa és az érmek átadása épp ezért nem a zöld gyepen, hanem a klubházban, az eső ellenére végig kitartó közönség kizárásával történt. Úgy kell nekik, maradtak volna inkább otthon a képernyők előtt!

Szóljon hozzá!