ZETApress

hírportál

Újvárosi sárkányhajók

Beindult a szerdán beharangozott 14. Triatlon fieszta. Sárkányhajó Roadshow-tól a hivatalos megnyitón át Tátrai Tibuszékig már az első napon is sokszínű és nagy érdeklődéssel kísért volt a TVK Triatlon Nagyhét kínálata ? tudtuk meg Szűcs István sajtófőnöktől.

A szombati nyitányon a sárkányhajósok kaptak bemutatkozási lehetőséget. A Magyar Kajak-kenu Szövetség által a Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület közreműködésével megrendezett Roadshow keretében az érdeklődő tíz tagú iskolai, céges és amatőr csapatok a Dísztavon kijelölt 100 méteres sprint-távon vetélkedhettek.

Az esti, Dísztéren megtartott hivatalos megnyitó ünnepségen, melyen a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette csoport működött közre, a Szervező Bizottság két társelnöke, Bráz György, Tiszaújváros polgármestere és Dr. Márkus Gábor főrendező köszöntötte az egybegyűlteket. Az első koncertet, a Kreaktív színpadon a Bányai Unplugged fellépése jelentette, majd ugyanott a Palermo Boogie Gang lépett a pódiumra. A fő-műsorszámot a nagyszínpadon, este 8-tól a Tátrai Band és Charlie fergeteges, telt-házas koncertje jelentette.

A vasárnapi folytatásban a PELLET Bogratlon Bográcsfőző Fesztivál jelenti a főprogramot. E közben sétáló népzenészek járják majd a Dísztó körül kialakított főzőhelyeket. 10 órakor kezdődik az RC-modell (hajó, repülő, helikopter, autó) bemutató. A Kiskalász zenekar 10:30-kor lép a KreAktív színpadra. Délben kezdődik a szombati roadshow-val felvezetett sárkányhajó verseny, mely tavalytól a korábbi hetes-kenu viadalt váltotta fel. A Városháztéren a Vasárnapi ebéd csábítja a gasztronómia iránt érdeklődőket. Az Agyagbanda gyermek-táncházat tart, majd a nagyszínpadon Szakos Andrea és a Ghymes-együttes váltja egymást. A TVK Triatlon Nagyhét teljes programját a honlapon lehet olvasni.

Szóljon hozzá!