ZETApress

hírportál

Dublinból a Szigetre

A Vodafone Kupa lesz az utolsó megmérettetés a londoni játékok előtt! Strandvízilabda, női és férfi meccsek, számos kísérő program lesz a Margitszigeten július 15-17-e között, ahol a címvédő magyar férfi vízilabda válogatott már a londoni ötkarikás játékokra induló csapattal lép színre. Fotóink Lantai József felvételei.

A kupán a mieink az ausztrál, az olasz és a spanyol válogatottal mérik össze majd erejüket. A mérkőzéseken túl idén számos ? a Vodafone Kezdj el valami újat! ? című hétvégén bemutatott ? program is a meccsekre kilátogatok szórakoztatását szolgálja majd. A roaming relax sarokban babzsákokon pihenhetnek a nézők, miközben megismerkedhetnek az új Európa Napijegy roaming tarifával, amely hazai percdíjakat biztosít külföldön, így a londoni szurkolás közben sem kell aggódniuk számlájuk miatt.

Az előző két Vodafone Kupát is megnyerő magyar válogatott első mérkőzését a spanyol válogatottal játssza majd 15-én, vasárnap este fél 6-kor, akikkel eddig pontosan 100 alkalommal csaptak össze. Ezek mérlege 69 magyar győzelem, 9 döntetlen és 22 vereség. Az olaszokkal július 16-án, hétfőn este 6-kor csapnak össze a fiúk, akiket éppen az idei Európa-bajnokság bronzmérkőzésén győztek le 12:9-re. Az állandó esélylesőként számon tartott ausztrál válogatottal július 17-én, kedden este 6-kor játszik az ötkarikás csapat. Az eddigi találkozások mérlege: 69 mérkőzés, 52 magyar győzelem, 4 döntetlen és 13 ausztrál siker.

Egy nagyon hosszú, fárasztó felkészülési szakaszon vagyunk túl, és a héten vár még ránk négy meccs Dublinban. A Vodafone kupa lesz a londoni csapat hazai bemutatkozása, mert a játékokra utazó 13 játékos alkotja majd a válogatottat. Szeretném, hogy a Kupán a csapat friss legyen és minél többet meg tudjon mutatni abból, amit Londonra tervezek. Noha ez egy, az ötkarikás felkészülést szolgáló torna, a Margitszigeten nem lehet más célunk, mint a győzelem ? mondta el Kemény Dénes szövetségi kapitány délután Józsefvárosban, a Nagytemplom utcai Grundon.

A vízilabda itthon jóval több, mint egy sportág. A fiúk kitartása, küzdőszelleme, összetartása példaértékű. Ezért is támogatjuk már 2007 óta a magyar férfi vízilabda válogatottat. Őszintén remélem, hogy nemcsak a Vodafone Kupán, de Londonban is bebizonyítják a fiúk, hogy ők a legjobbak a világon. Arra pedig külön büszkék vagyunk, hogy bár csak a háttérben, de sikereiknek mi is részesei lehetünk ? tette hozzá Suba János, a Vodafone sajtófőnöke.

A meccsek mellett idén a kísérőprogramokra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. A Hajós Alfréd uszodába már délelőtt is érdemes lesz kilátogatni, hiszen ekkor játsszák a Kásás Tamás fővédnökségével megrendezett 13. országos strandvízilabda-bajnokság szuper-döntőjének mérkőzéseit, a férfi vízilabda meccsek előtt pedig az ötkarikás kvalifikációt megszerző női válogatott is színre lép. Lányaink 15-én, vasárnap délután 2 órakor a britekkel, míg 17-én, kedden fél 3-kor a spanyolokkal játszanak. A nézők nemcsak kipróbálhatják a Kezdj el valami újat! ? című hétvégén debütáló játékokat, hanem értékes nyereményekre is szert tehetnek, sőt a Lőj úgy, mint egy bajnok! ? játékban megpróbálhatják túlszárnyalni a válogatott teljesítményét a bátor jelentkezők.

Az uszoda előtt parkoló Theodora buszon a kupa teljes időtartama alatt vízilabda történeti kiállítás látható. Aki jártas a sportágban, annak érdemes a meccsek közötti szünetekben figyelni a műsorvezetőt, Rákóczi Ferit, hiszen a magyar vízilabdáról szóló kvízjátékokban értékes nyeremények találnak majd gazdára. A hétfői olasz-magyar találkozó előtt pedig egy igazán különleges bevonulást láthatnak majd a nézők, hiszen a magyar csapat tagjait gyermekeik kísérik be a medencéhez, és megtudhatjuk azt is, hogy a pólósok családjai hogyan szurkolnak szeretteiknek. A Vodafone idén három vidéki vízilabda fellegvár ? Kecskemét, Szeged és Szolnok ? szurkolótáborát is vendégül látja a kupán, akik a meccsek közötti feladvány megoldásával küzdenek meg a legjobb szurkolótábor címért.

Szóljon hozzá!