ZETApress

hírportál

Talma a legjobb tízben

Míg tegnap és tegnapelőtt 40 fokos hőség volt az aragoni pályán, addig a verseny napjára felhők tornyosultak a térség fölé és a szél is jelentősen megélénkült ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A bemelegítő edzésre megtörtént azon beállítások megváltoztatása, melyet a javulás érdekében a tegnapi csapat megbeszélést követően célravezetőnek tartottak Talmácsi Gáborék. A warm upon elért köridő pedig őket igazolta. Talmácsi a 15 perces bemelegítő edzésen megfutotta a hétvégi legjobb köridejét és 2:03,917-tel a 11. helyen végzett.

A versenyhétvége további programja a szokásos menetrend szerint folytatódott és fél 2-kor kezdődött a Supersport kategória versenye. Gábor a 4. sorból indult, de alighogy elstartolt a mezőny, egy csúnya baleset miatt piros zászlókat kezdtek el lengetni a pálya szélén és félbeszakították a futamot. Történt ugyanis, hogy a 10. helyről induló Matthew Scholz beragadt a rajtrácson, és Polzer hátulról telibe kapta, aminek óriási bukás lett a vége.

Rövid szünet után kezdődött elölről minden. Talma ismét jól elkapta a rajtot és három helyet javított, majd folytatta a felzárkózást egészen a 9. helyig. Nem sokkal a vége előtt sikerült megelőznie Metchert is, így már a 8. helyen állt, de az ausztrál egy körrel később visszavette a pozícióját, így végül Gábor a 9. helyen ért célba és ezzel 7 vébépontot szerzett.

A verseny végeredménye: 1. Lowes, 2. Foret, 3. Morais, bár a futamot Kenan Sofuoglu nyerte, de a kapott büntetése miatt hátrasorolták az 5. helyre. ? Egy igazán fantasztikus hétvégén vagyunk túl, végig remekül éreztem magam. A tudatos munka eredményes volt és sikerült egy jó versenyt futni. Nagyon örülök az elért 9. helynek, s őszintén szólva én ezt tekintem az első igazi Supersport versenyemnek, hiszen legutóbb Misanoban még túlságosan sok volt a kérdőjel. Érzéseim szerint azóta jó irányba indultunk el és érezhető a fejlődés. Holnap még itt maradunk és tesztelünk, és készülünk a csapatommal a következő futamra ? értékelte Talmácsi Gábor a versenyt.

A hétvége további magyar érdekeltségű eredményei: a Supersport kategória másik két magyar versenyzőjének sajnos nem sikerült a célba érés. Németh Balázs bukott, ifjabb Tóth Imre pedig technikai probléma következtében feladni kényszerült a versenyt. A Superstock 1000 géposztályban Györfi Alen a 2 pontot érő 14. helyen fejezte be a futamot.

Szóljon hozzá!