ZETApress

hírportál

Olympia mítosza CD-n

Tegnap mutatták be a sajtónak az egykori világklasszis sportolók dalaiból összeállított Olympia mítosza című CD-t ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől. A fotók Szlavicsek József felvételei.

Budapesten a Lugas étteremben egy hónappal és egy nappal a londoni megnyitó előtt bemutatták az Olympia mítosza (olimpikonok dalai az olimpiáról) című CD-t. A dalok szerzői: Géczi Erika olimpiai ezüstérmes kajakos, világbajnok, Mizsér Attila olimpiai- és világbajnok öttusázó, Németh Nyiba Sándor olimpiai ötödik helyezett birkózó és Petrovics Kálmán világbajnok kajakos.

A cd elkészítésében részt vett további sportolók: Kovács Iván kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó ? gitárszóló, Fajkusz Csaba olimpiai hatodik helyezett tornász ? ének, Gergely Gábor kétszeres világbajnok asztaliteniszező ? rap, vagy szövegdarálás, Wichmann Tamás kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok kenus ? ének. Ők nyolcan az olimpiákon és világbajnokságokon összesen 22 arany-, 23 ezüst- és 17 bronzérmet szereztek!

Az egykori sportolók zenei elképzeléseit Hevesi Tamás, Sasvári Sándor, Vikidál Gyula előadóművészek is segítették, de a lemez elkészültében oroszlánrészt vállalt az Örökség zenekar is. ? Ez a CD tisztelgés a magyar sport eddigi sikerei, hősei előtt. A magyar csapatnak buzdítás, a szurkolóknak kedvcsináló, nekünk szerzőknek, egykori olimpikonoknak pedig egy pici önmegvalósítás. Összefoglalja mindazt, amit érzünk és gondolunk erről a csodáról, amit az öt karika testesít meg ? mondta Mizsér Attila.

A cd mottója az olimpiai eszme, a magyarok eddigi olimpiai eredményeinek további népszerűsítése ? a zene nyelvén ? tette hozzá Németh Nyiba Sándor, a zenei anyag elkészítésében szintén jelentős szerepet vállalt De-pression együttes tagja, aki januárban a Csepel SC első száz évére írta meg a klub himnuszát. ? Minden vágyunk az, hogy a helytállásra buzdító dalaink CD-je ott legyen minden Londonba utazó, a nemzeti színeket képviselő sportolónk, az utódaink csomagjában ? mondta Géczi Erika.

A sajtótájékoztatón megjelent Szabó Bence, a MOB sportigazgatója is, aki bejelentette, hogy a MOB gondoskodni fog arról, hogy a zenészek ezen kívánsága valóra váljon. A lemezbemutatón megjelentek Londonba készülő sportolók is: Tóth Ildikó és Bujka Barbara, a női vízilabda válogatott két frontembere, Tóth Krisztina, az ötödik olimpiájára készülő asztaliteniszező és Imre Géza, a múlt heti Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert párbajtőrvívó. A CD a zenészek önszponzorálása útján készült el, megvásárolható az e-mailcímen.

Szóljon hozzá!