ZETApress

hírportál

Bemutatkozott a női négyes

Bemutatkozott az olimpiára utazó női négyes, azaz Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina az MKKSZ londoni olimpiai és zágrábi Európa-bajnoki csapatbemutatóján. Az Alléban jelen volt az ötkarikás játékokon K?2 1000 méteren szereplő Dombi Rudolf?Kökény Roland páros is.

Az olimpiai válogatók nagy része és a zágrábi Európa-bajnokságra zajló versenyfutás is lezárult a múlt hétvégén, Szegeden, ennek megfelelően a Magyar Kajak-kenu Szövetség délelőtt sajtótájékoztatót tartott, ahol megismerkedhettünk a Londonba utazó női magyar négyessel.

Mint Baráth Etele, az MKKSZ elnöke elmondta: a hétfő délutáni elnökségi ülésen a testület a férfi K?1 200 méter, valamint a K?4 1000 méter kivételével jóváhagyta a londoni olimpiára utazó csapat névsorát, az összetétellel kapcsolatos kérdések, így a női négyes összeállítása is Storcz Botond szövetségi kapitány hatáskörébe tartozott. A májusi és júniusi válogatók alapján a kapitány öt női versenyzőt jelölt ki a londoni indulásra: Douchev-Janics Natasa mellett Fazekas-Zur Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella kapott rajtengedélyt az olimpiára, utóbbi négy versenyző alkotja majd a női csapathajót.

A megszerzett hat kvótából ötöt használ fel a női szakág, egy kvótát visszaadunk, de lesznek úgynevezett felkészítő partnerek, akik adott esetben, sérülés vagy egyéb okból be tudnak majd ugrani a londoni csapatba ? magyarázta Baráth Etele. Storcz Botond hozzátette, hogy a pénteken kezdődő zágrábi Európa-bajnokságon már élesben tesztelnek a londoni részvevők, és nagy hangsúly lesz a férfi négyesen, amelynek a dobogón kell zárnia ahhoz, hogy a kapitány megadja számukra az indulási jogot az olimpiára. ? Ha nem sikerül az éremszerzés változtatással élhetek, legkésőbb július 4-ig lezárjuk a férfi négyessel és a férfi K?1 200 méterrel kapcsolatos kérdéseket ? mondta a kapitány.

Baráth Etele, a szövetség elnöke hozzátette: nagy létszámú, sokféle összetételű csapat utazik majd a zágrábi Európa-bajnokságra, amely az olimpiai mellett a másik kiemelkedő versenye lesz a kajak-kenu sportágnak. Az újbudai Allé Bevásárlóközpontban tartott csapatbemutatón több versenyző is megjelent. Az Európa-bajnokságra utazó teljes csapatnévsor idekattintva letölthető.

Szóljon hozzá!