ZETApress

hírportál

Ferrarik a levegőben

Nem tizenkét dühös, hanem tizenkét nagyon erős ember ugyanazzal a gondolattal érkezett Budapestre. Mind szeretnének eljutni a Világ legerősebb embere verseny szeptemberi döntőjébe az Egyesült Államokba ? tudtuk meg a tegnapi Ramada Aquaworld-beli sajtótájékoztatón.

Az út Budapesten át vezet az álmok földjére, legalábbis az itteni három legerősebb számára, akik a holnap délutáni viadal végén a dobogóra felkapaszkodhatnak. Már ha marad ehhez is erejük, ugyanis hat pokolian nehéz feladat vár rájuk röpke három óra alatt. Egy 16 személyes turistabusz elhúzásával melegítenek ? melyet a korábbi tervekkel ellentétben a Hősök tere helyett a fürdő elől húznak el ?, majd jön a vikingnyomás (160 kg-os súly kinyomása 75 mp alatt), 25 kg-os súly átdobása egy kézzel egy magasugróállványon és egy Ferrari felemelése 75 mp alatt minél többször.

Colin Bryce, a Giants Live igazgatója elmondta, hogy az erős-emberek világában mindenki nagyon örül annak, hogy egy magyar helyszín újra bekapcsolódik a vérkeringésbe. 24 éve nem rendeztek Magyarországon ilyen rangos versenyt ebben az Eurosport jóvoltából igen közkedvelt sportágban. Az olimpiai helyszínt jelentő londoni Excel, a Madison Square Garden után a Ramada Aquaworld ad otthont a jeles vetélkedésnek holnap délután fél 3-tól.

A jegyek olyan gyorsan elfogytak, hogy a rendezők hirtelen még pár százat tettek fel az internetre, hogy ott szerezhessék be őket a későn kelők. Az izomhegyek között feni a fogát a többiekre Nagy Ákos egykori súlyemelő junior világbajnok, a valamikor magasugró, ma 130 kg-os Hrozik Gábor és a sok szlovákiai szurkolót vonzó Puzsér Pici, a maga 140 kg-jával.

Az ellenfelek sem piskóták, a több mint két méteres egykori kosaras, a Las Vegas-i rendőr James Rude, az egykori judos, a 150 kg-os holland Moonen és a világ egyetlen vegetáriánus erős embere, Németország legerősebbje, Patrik Baboumian, a hústagadó, aki nem véletlenül még 120 kg-t sem nyom. Apropó súly, a versenyzők mérlegelését ma délután 3 órakor a Vidám Parkban tekinthette meg a nagyérdemű. Fotóink Lantai József felvételei.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Óriási Nagy Ákos siker | ZETApress

Szóljon hozzá!