ZETApress

hírportál

Kerékpárok a lépcsőkön

A hegyikerékpárok június 23-án, szombaton újra száguldanak a Gellért-hegyen. A korábbi sikeres rendezések után, idén 8. alkalommal kerül sor a Gellért-hegy lépcsőin a város egyik leglátványosabb extrém kerékpárversenyére: a GoPro Budapest Downhill-ra ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

A versenyen az a kerekes győz, aki leghamarabb ér le a lépcsőkön a Szabadság-szobortól a Gellért térre. Az időmérés fotocellás berendezéssel történik, így nagyon pontos sorrend alakítható ki a kerekesek között. A 841 méter hosszú, szalmabálákkal védett pályán a jelenlegi csúcstartó Palla Gergő 1:37.71-es idővel, a sebességrekorder Kovács Krisztián 45.8 km/h-s tempóval.

A rendező BikeLab és Mofo Hungary Kft. mintegy másfél száz extrém bringás mellett több száz szurkolót vár az eseményre; a versenyt elit női, férfi, junior és senior, hobby fully és hardy kategóriákban írták ki. A Gellért-hegy oldalában a tájékoztatás és a hangulat fenntartása céljából több helyen lesz kiépítve hangosítás; a nézők a meredek pálya szélén biztonságos helyről követhetik az eseményeket.

A június 23-i időrend: nevezés a Szent Gellért téren 8 és 12 óra között, pályabejárás 8-től 8:15-ig, edzés 8:15-től 13:30-ig, időmérő 14 órától, döntő 16 órától, eredményhirdetés az utolsó versenyző beérkezése után 10 perccel. Bővebb információk innen nyerhetők.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rekord a lépcsőkön | ZETApress

Szóljon hozzá!