ZETApress

hírportál

Giants Live Budapest 2012.

A szombat-vasárnapi skót szoknyás játékok után június 17-én, vasárnap Budapest olyan rangos erős-ember verseny helyszíne lesz, amilyen az 1988-as World Strongest Man verseny óta nem volt Magyarországon! Az ország legnagyobb élményfürdőjében kerülhet sor a Gianst Live erős-ember viadalra, amely egyben kvalifikációs lehetőség is az idei erős-ember világbajnokságra, a hivatalos World Strongest Man-re.

A délután 14:30-kor kezdődő verseny helyszíne a Ramada Aqua World, ahol a délelőtti sajtótájékoztatót tartották. A versenybírók Ilkka Kinnunen (FIN) és Mercel Mostert (NL) lesznek, a versenyigazgató Darázs Ádám. Sztárvendég Katona Ervin, a Strongman Champions League 2011 világbajnoka.

Versenyzők

Németország: Patrick Baboumian ? Németország legerősebb embere 2011. Hollandia: Alex Moonen ? Hollandia legerősebb embere 2011. Finnország: Tomi Lotta ? Finnország legerősebb embere, kétszeres WSM döntős. Szlovákia: Peter Puzsér ? Szlovákia legerősebb embere. Szlovénia: Gregor Stegnar ? Szlovénia legerősebb embere. USA: Josh Tigpen ? amatőr bajnok 2011 és James Rude ? USA 3. legerősebb embere. Nagy-Britannia: Jack Philp Mcintosh ? WSM résztvevő 2011, profi erősember versenyző. Chris Gearing ? angol amatőr erősember bajnok. Dél-Afrika: Marc Van de Haer ? Dél-Afrika és Afrika 2. legerősebb embere. Magyarország: Hrozik Gábor ? (HSMA) 2010-ben Magyarország legerősebb embere, Nagy Ákos súlyemelő junior világbajnok, profi erőemelő magyar bajnok, HSMA Magyarország 2. legerősebb embere.

Média-megjelenés

Egészen speciális ?extrém? sport az EROS EMBEREK versenye, melynek eseményeit óriási közönség követi nyomon, a helyszíneken és a televíziók adásaiban. A nézettségi adatok tanúsága szerint a sportág népszerűsége állandóan növekszik. A sportág ? mondanivalójával összhangban ? erőteljesen jelen van a nemzetközi médiában, a GIANTS LIVE versenysorozatot az EUROSPORT rendszeresen közvetíti. Ezeket a közvetítéseket Európa 25 országában, illetve az EUROSPORT 2 ? csatorna révén, más földrészeken is több tízmillió néző látja adásról adásra. A budapesti eseményről is film készül, melyet az Eurosport sugározni fog.

A program olyan helyeken fordult meg eddig, mint a Madison Square Garden, a Wembley vagy éppen az idei olimpia egyik helyszíne, az Excel csarnok. Az esemény mindenütt telt házas. Az erőt, a gyorsaságot, az erő-állóképességet és az ügyességet hat különböző típusú versenyszámon keresztül tesztelik a sportolók. A június 17-i program:

11:00 Ramada buszhúzás ? külső helyszínen, a Műcsarnok mellett.

14:30 Versenyzők bemutatása, ünnepélyes megnyitó ? Aquaworld.

15:00 Vikingnyomás: 160 kilogrammos súly kinyomása ismétlésre 60 másodperc alatt.

15:30 Cipelős vegyes feladat: 400 kilogrammos lengősúly elcipelése 20 méterre, majd 175 kilogrammos hordó átdobása egy állványon, utána a súly visszacipelése.

16:00 Súly magasba dobás: 25 kilogrammos súly átdobása egy kézzel egy magasugró állványon, minden versenyzőnek 2 kísérlete van.

16:45 Ferrari-felhúzás: Egy speciális keretben álló Ferrari felemelése minél többször 60 másodperc alatt.

17:10 Vegyes pakoló feladat: 5 különböző formájú és súlyú tárgy cipelése és felhelyezése időre egy 125 cm magas platformra, pl. 110 kg-os kovács üllő, 120 kg-os zsák, 130kg-os terméskő, 140 kg-os hordó, 155 kg-os kőgolyó, 175 kg-os hordó.

17:45 Eredményhirdetés.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ferrarik a levegőben | ZETApress

Szóljon hozzá!