ZETApress

hírportál

Talma pontos volt

Talma pontszerzéssel debütált a Supersport 600-as kategóriában a Misano-i Superbike Világbajnokságon ? láttuk délután az Eurosport műsorán. A Supersport 600-ban Németh Balázs 12. Tóth Imre 13. lett, míg a Superstock 1000-ben Győrfi Alen a 22. helyen végzett.

Ideális időjárási körülmények között vette kezdetét a 15 perces bemelegítő edzés, melyet Talmácsi Gábor egy rövid boksz-kiállástól eltekintve végig a pályán töltött. Az időmérőn elért legjobb idejét megközelítve 1:41,172-s kört futott, mellyel a 19. helyen zárt. A warm upok után már mindenki csak a versenyre koncentrált. Eső továbbra sem fenyegette a részvevőket és a nézőket, de egyre melegebb és fülledtebb lett az idő.

A Supersport 600 kategória versenye 13:30 órakor rajtolt. 33 versenyző várta a lámpa szabad jelzését és indultak meg egyszerre a 22 körös futamon. Az első néhány kanyarban óriási volt a tumultus, szinte egyszerre estek be az ideális ívekre, így nagyon észnél kellett lenniük, hogy bukások nélkül megússzák a helyezkedéseket. Talmácsi Gábornak egy helyet sikerült előrelépnie a rajtnál. Az ötödik körben már látótávolságon belül volt számára a pontérő 15. hely.

A 17. pozícióban robogott, amikor közvetlenül előtte Mathew Scholtz bukott és majdnem magával rántotta. Talmácsi rutinjának köszönhetően az ütközés elkerülése érdekében óriásit fékezett, így nem ment át az előtte keresztbecsúszó Scholtzon és ő is motoron tudott maradni. Ez a kitérő azonban mínusz 5 helyezésbe került. Visszacsúszva a 22. helyre sem adta fel a küzdelmet és példás hajrával sikerült pontot szereznie élete első Supersport versenyén. A futamot Kenan Sofouglu nyerte, mögötte Jules Cluzel és Alex Baldolni állhatott fel a dobogóra.

A bemelegítő edzésen probléma volt a kuplunggal és a váltóval, illetve a motort is be kell állítani az én vezetési stílusomhoz, mivel még nagyon nem azt teszi, amit én szeretnék, de másfél év kihagyás után pozitív eredményként értékelem a mai versenyen elérteket. Nagyon sajnálom, hogy elesett előttem a San Marino-i versenyző. A motorom első kereke többször is nekiütközött és attól tartottam, hogy nem fogom tudni elkerülni az esést, de húztam az első féket és álltam a hátsó féken, így végül sikerült motoron maradnom. Ezt követően 5-en elmentek mellettem, de sikerült újra felvenni a ritmust és végül pontszerzőként zártam életem első Supersport versenyén. Sok munka vár még ránk, de továbbra is nagyon motivált vagyok. Köszönöm a csapatom munkáját és mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást! ? értékelt Talmácsi Gábor a leintés után.

Szóljon hozzá!