ZETApress

hírportál

Estig választhatunk

Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg tegnap Budapesten a X. Nagy Sportágválasztó ? A sport napjai nevű nonprofit eseményt. A szemerkélő eső miatt a nyitóbeszéd a tervezetthez képest több mint félórát késett.

Az államtitkár megnyitó beszédében elmondta: ? Célunk az, hogy Magyarországon egyre több ember számára váljon természetessé a sportos életmód. Egyértelmű tehát, hogy hazánk sportnemzet státuszának megőrzése mellett, a sportoló nemzet megteremtése további határozott, komoly erőfeszítéseket igényel mind az államtól, mind a civil sportszervezetek részéről! ? jelezte Czene Attila.

A sportpolitikáért felelős államtitkár hozzátette: ? A szemléletváltást továbbra is az államnak kell kezdeményeznie és támogatnia, de a megvalósítás során egyaránt szükség van az önkormányzatokra, az oktatásban dolgozókra, a civil társadalom szereplőire, valamint a sportszövetségekre is. ? Az olimpiai bajnok államtitkár végezetül kiemelte, bízik abban, hogy a mai nap során valamennyi ?sportágválasztó? közelebb kerül valamelyik sportághoz, s a sporttal való kapcsolatuk egy életre fog szólni.

A két napos rendezvényen több mint 90 sportág jelenik meg azzal a céllal, hogy segítse a gyermekek és felnőttek sportágválasztását, a sport népszerűsítését. Tegnap és ma az érdeklődők a X. kerületi sportközpontban díjmentesen próbálhatják ki a különböző sportágakat. A megnyitó délelőttjén az előre regisztrált óvodák és iskolák révén számos kisgyermek is részt vett, míg délutántól ma estig már a nagyközönség is birtokba vehette a területet.

A szervező Merkapt Maraton Team Sport Egyesület e jubileumi sporteseményen első alkalommal rendezi meg a sportágválasztó mintájára az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztót, amelynek arcaként Miklósa Erika művésznő is felszólalt a rendezvényen. A kőbányai sportcentrumban, a ?Hangszerválasztó? révén számos hangszert próbálhatnak ki az érdeklődők, s a kicsik informálódhatnak arról is, miként válhatnak igazi mesterévé a különféle hangszereknek.

A pénteki megnyitón részt vett Rózsa Norbert és Kovács Ágnes olimpiai úszóbajnok, valamint az olimpiára készülő Joó Abigél kétszeres Európa-bajnok judós mellett Farkas Norbert, az óriás műlesiklás országos bajnoka is. Ma délelőtt Carlos Perez és az MKB Veszprém kézilabda csapatának játékosai, Pulai Imre (szánkó), Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Kelemen Balázs (ökölvívás), míg délután: Kocsis Zoltán (zongoraművész, zeneszerző), Wichmann Tamás (kenu), Elek Attila (jégtánc), Szalai Tamás (kajak), Sajermann Nóra (teke) lesz a vendég.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sport és zene Kőbányán | ZETApress

Szóljon hozzá!